IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkeztek a Térhatás és Automatikus készülékváltás funkciók az AirPodsokra

Az Apple szépen sunyiban kiadta a 3A283-as firmware verziót második generációs AirPodsok és AirPods Prók számára, mely tartalmazza a Térhatás (Spatial Audio) és Automatikus készülékváltás funkciókat is iOS 14 alatt.

A dinamikus fejkövetéssel ellátott térhangzás a mozi élményét közvetlenül az AirPods Prón keresztül hozza el. Az irányított audioszűrők alkalmazásával és a két füleden külön kapott frekvenciák finom beállításával a Térhatás funkció gyakorlatilag bárhol elhelyezheti a hangokat a térben.

Az AirPods Prón és az iPhone-ban található giroszkóp és gyorsulásmérő segítségével a térbeli hang nyomon követi a fejed és a készülék mozgását, összehasonlítja a mozgás adatait, majd újratérképezi a hangmezőt úgy, hogy az még akkor is helyben marad, amikor a fejed mozog.

A Térhatás funkció mellett érkezik az Automatikus készülékváltás is, ami lehetővé teszi, hogy gond nélkül váltogathass eszközeid közt anélkül, hogy manuálisan kéne csatlakoztatnod az AirPodsod.

A fülhallgatód firmware verziójának lekérdezéséhez csatlakoztasd a fülest a telefonodhoz (nyisd fel a tokot) és látogasd meg a Beállítások > Általános > Infó menüpontot, ahol megtalálhatod az AirPodsod és annak adatait. Ha a 3A283-at látod akkor te is a legfrissebb verzióval rendelkezel.

Arra még nem született pontos instrukció, hogy hogyan is kell firmware-t frissíteni, a gyakorlatban eddig a telefonhoz csatlakoztatás, zene lejátszás, majd tokba visszahelyezés és töltőre felrakással többé-kevésbé elő lehetett segíteni az új verzió telepítését. De nem 100%-os a módszer.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó