IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megjavította a macOS Mojavét és Safari 14-et az Apple

Az Apple a múlt hét végén kiadott egy macOS Mojave kiegészítő frissítést az előzetes biztonsági frissítés által bevezetett hibák javításával, és újból kijött a Safari 14 is.

Arról már korábban írtunk, hogy rendhagyó frissítéssel kedvezett az Apple Maces felhasználóinak. Már a macOS Big Sur érkezése előtt elérhetővé tette a Safari 14.0-s frissítését a macOS Catalinát és Mojavét használó usereknek.

Igen ám, de muszáj volt visszavonniuk a frissítési lehetőséget, mert drágább volt a húz, mint a leves. A felhasználók panaszcunamija zúdult a vállalatra. Muszáj volt valamit tenniük, ami helyből azt eredményezte, hogy eltávolították a frissítési lehetőséget. Azoknak pedig, akiknek már „túl késő”, most előálltak egy javított változattal…

Forrás: AppleInsider

A hét elején az Apple kiiktatta a hibás macOS Mojave 2020-005 biztonsági frissítést és a macOS Mojave Safari 14-et, miután kiderült, hogy volt velük bőven problémája azoknak a felhasználóknak, akik helyből frissítettek. A problémák közé tartozott a rendszer lassúsága, a lassú indítási idő, az irdatlanul pörgő ventillátorok és a memóriaproblémák.

A pénteken kiadott macOS Mojave 10.14.6 frissítésnek illene megoldania ezeket a problémákat azoknál a felhasználóknál, akik telepítették a 2020-005-ös biztonsági frissítést. Az Apple újból kiadta a Safari 14.0 frissítést is a Mojave felhasználók számára, feltehetően hibajavításokkal is, amelyek a legutóbbi kiadásnál jelentett problémákhoz kapcsolódnak.

És persze azok a biztonsági funkciók is implementálásra kerültek, amiért eredetileg az egész kör frissítés lett volna már egy két héttel ezelőtt.

Mintha ez nem az Apple éve lenne frissítésügyileg…

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó