IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik a Google Calendar és a Tasks összeolvadása

A Google integrálja a Task alkalmazás adatait a naptáralkalmazásukba, hogy még könnyebben tudjuk tervezni.

A Google Calendar az androidosok számára az az alkalmazás, ami mindig is sokkal jobb volt, mint a gyári naptár. És mivel saját „Emlékeztetők” program sincs egységesen minden androidos telefonon, tökéletes alternatíva a Google Tasks.

Én is használtam mindkét appot, amikor még nem iPhone-om volt. A Tasksszal könnyen rögzíthetjük az összes teendőnket, és logikusan rendezgethetjük is őket. A naptáralkalmazásukat pedig nem kell bemutatni, hasonlóan okosan dolgozik Gmailből, mint az Apple-nél a Mail és a Naptár.

A Google Calendar netes verziójában eddig is össze lehetett olvasztani a két alkalmazás adatait, de végre megérkezett a funkció iOS-re és Androidra is. Így a mobilos Calendar alkalmazásból is látjuk a Tasksban felírt feladatainkat.

Feladatok és bejegyzések egy helyen! – Forrás: GSMArena

Ez azt is jelenti, hogy már nincs is szükségünk külön a Tasks alkalmazásra, kivéve persze, ha direkt szeretnénk azt megtartani és használni. Ugyanis innentől már a Calendar appban is létrehozhatunk feladatokat.

Ahhoz, hogy hozzáadjunk egy feladatot a naptárhoz, csak be kell lépnünk az alkalmazásba és a létrehozás gombra kattintva kiválaszthatjuk, hogy új feladatot szeretnénk létrehozni, nem bejegyzést.

Az újítás most élesedik és elvileg minden Google szolgáltatást használó user telefonján ott lesz két héten belül.

Ti használjátok a Tasks alkalmazást?

Forrás: GSMArena
Borító: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó