IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megjelent a watchOS 9

Miután a múlt heti „Far Out” eseményen három új Apple Watchot mutatott be, az Apple most minden felhasználó számára elérhetővé teszi a watchOS 9-et. A három hónapos bétatesztelés után itt van öt ok a frissítésre, valamint az, hogy mely Apple Watchok használhatják ezt az új operációs rendszert.

Mostantól minden Apple Watch Series 4 vagy újabb óra birtokosa élvezheti a watchOS 9 előnyeit. Ez az elmúlt évek legnagyobb frissítése, mivel az Apple a nagyobb képernyőkre és a nagyobb képességű Apple Watchokra összpontosít. Íme öt ok, amiért érdemes frissíteni a watchOS 9-re:

Forrás: Apple

Átalakított edzés alkalmazás a futókra összpontosítva

A watchOS 9 jelentős frissítést hoz a Workout alkalmazásba, sok új funkcióval a sportolni vágyók számára. A futók számára új Workout Views (Edzés nézetek), ahol csak el kell fordítaniuk a digitális koronát, hogy rengeteg mérőszámot láthassanak, amelyek futás közben is elérhetőek:

  • Tevékenységi gyűrűk 
  • Szívritmuszónák
  • Teljesítmény
  • Emelkedés
  • Az alvás alkalmazás most már valóban hasznos

Miután a watchOS 8-cal bevezette az Alvás appot, az Apple végre több funkcióval bővíti azt. Mostantól a felhasználók láthatják, hogy mennyi időt töltöttek REM, Core vagy Deep alvásban, valamint azt is, hogy mikor ébredhettek fel.

Emellett az iPhone-on a frissített Egészség alkalmazásban található alvás-összehasonlító grafikonok segítségével olyan mérőszámok is láthatók, mint a pulzusszám és a légzésszám.

A watchOS 9 új Watch Face-eket és megújult külsőt hoz a régebbieknek

A watchOS 9-cel az Apple négy új Watch Face-t hoz: Lunar, Playtime, Metropolitan és Astronomy. 

  • Lunar: Az Apple leírása szerint ez egy olyan óralap, amely a Gergely-naptár és a holdnaptár közötti kapcsolatot ábrázolja.
  • Playtime: Egy dinamikus és interaktív óralap, amelyet Joi Fulton illusztrátorral és művésszel együttműködve hoztak létre.
  • Metropolitan: Klasszikus óralap, amely egy analóg órát utánoz, de többféle testreszabási lehetőséggel.
  • Astronomy: Teljesen megújult, szuper részletes 3D-s változatokkal bővül a Föld és a Hold.

Az Apple frissítette a Modular, Modular Compact, X-Large, Simple és Utility Watch Faces számlapokat is, hogy kihasználják az Apple Watchon elérhető nagyobb kijelzők előnyeit. A Portrait Watch Face mostantól háziállat-portrékkal is működik.

Végül, de nem utolsósorban az összes Nike Watch Face elérhető a watchOS 9 felhasználók számára.

A Gyógyszerek app emlékeztet a tabletták bevételére

Az új Gyógyszerek app segít diszkréten és kényelmesen nyomon követni a gyógyszereidet, vitaminjaidat és táplálékkiegészítőidet. Emlékeztetőkből is naplózhatod őket.

Ráadásul ez az új app nagyon jól kombinálható a Cycle Trackinggel, a menstruációs ciklusok követésére használt alkalmazással.

Az AFib előzményei mostantól a csuklódon a watchOS 9 segítségével

Ha pitvarfibrillációt diagnosztizáltak nálad, kapcsold be az AFib History-t, hogy megnézhesd, milyen gyakran van ritmuszavarban a szíved. Ez azért fontos, mert összefüggésbe hozható a súlyos szövődmények kockázatával.

Az Egészség alkalmazásban azonosíthatja azokat az életmódbeli tényezőket, amelyek befolyásolhatják az AFibben töltött idő hosszát – például alvás, testmozgás és testsúly -, és könnyen megoszthatja ezeket az információkat orvosával. Azt is láthatja, hogy a nap vagy a hét mely időszakában fordul elő leggyakrabban AFib. 

A watchOS 9 az alábbi készülékekkel kompatibilis:

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó