IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megoldotta a frissítéshez szükséges tárhelyszükséglet problémáját az Apple

A régebbi Apple Watch modellek, például az Apple Watch Series 3 tulajdonosai számára előnyös lehet, hogy az Apple iOS 15, iPadOS 15 és watchOS 8 legújabb bétaverziói lehetővé teszik, hogy az 500 MB-nál kisebb tárhellyel rendelkező készülékek további lépések nélkül elvégezhessék a frissítést.

Az Apple a béták legújabb köréhez tartozó release note-ban csendben bejelentett egy új funkciót, mely megoldja a szoftver frissítési problémát a korlátozott elérhető tárhellyel rendelkező eszközökön.

Mostantól frissítheti készülékét a szoftverfrissítés segítségével, ha 500 MB-nál kevesebb tárhely áll rendelkezésre.
Apple

Az új opció különösen hasznos lesz az Apple Watch Series 3 tulajdonosai számára, amely a legrégebbi watchOS 8-at támogató eszköz. A kizárólag GPS-es modellek 8 GB tárhellyel érkeztek, ami mai mércével mérve nem sok. A tárhelyet az operációs rendszer, az alkalmazások és, ha eljön az ideje, a szoftverfrissítések ideiglenes tárolására használják a telepítéshez.

Forrás: Apple

Az Apple Watch Series 3 tulajdonosok egy ideje már tisztában vannak a problémával. Az Apple korábban arra utasította a felhasználókat, hogy töröljék az adatokat a Watch-ról, mielőtt telepítést hajtanak végre, de az eljárás a májusi iOS 14.6-tal megváltozott. Most a Series 3 tulajdonosok azt az utasítást kapták, hogy a szoftverfrissítés elvégzéséhez szüntessék meg a párosítást és állítsák vissza a készüléküket.

Úgy tűnik, hogy az Apple a watchOS 8-cal megtalálta a megoldást a nehézkes telepítési folyamatra. A 9to5Mac szúrta ki a változást a mai nap folyamán. Hogy az új funkció hogyan működik, nem világos, bár az iOS 15 és az iPadOS 15 esetében is elérhető.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó