IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megőrült a Google Play Store?

Kismillió update, minden fájl méret nélkül. Most már ez megy hetek-hónapok óta a Google Play Store-ban. Folyamatosan frissülnek az appok kérés nélkül semmivel.

Android tulajok egész hónapban jelentgették már, hogy a Play Store updateket tartalmazó lapfüle folyamatosan tele van frissítésre váró appokkal, de a legtöbbnek még kiterjedése nincs. Nincs changelog, sem verziószám változás. Akkor mégis mi van?

Hát, egyelőre nem tudni, mert hiába települnek a frissítések, akkor sem változik semmi. Ezek az fantom frissítések főleg a Google saját fejlesztésű alkalmazásait érintik, persze azért van kivétel, mint ahogy az az alábbi tweeten is látható.

Felhasználók tömkelege osztotta már meg tapasztalatait különböző fórumokon. Legtöbben a saját készülékük hibájára gyanakodtak. Volt, aki több gyári visszaállítást is eszközölt teljesen feleslegesen, mert a problémát ez sem oldotta meg.

A Pixel Phone Help oldalára is felkerült a topic már egy hónappal ezelőtt. Ott egy válasz után le is zárták a kommentelési lehetőséget. Ez nem volt túl elegáns. Ha már a több hete fennálló hibát képtelenek javítani, legalább kommunikálhatnának róla, támpontot adva ezzel a kétségbeesett felhasználóknak.

Régen, amikor nem volt még auto-update, kényszeresen frissítgettem az alkalmazásokat. Az őrületbe tudtak kergetni a kis egyesek az App Store logo jobb felső sarkában. Nekem biztosan füstölne a fejem, ha ilyen hibával kéne együttélnem.

Te tapasztaltál bármit ebből az egészből a telefonodon?

Forrás és borítókép: Android Police

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó