IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

További egy évet tart még Huawei és ZTE kitiltása az USA-ból

A világ egyik legnagyobb okostelefon és telekommunikációs eszköz gyártója a Huawei immár egy éve tiltólistán van az Egyesült Államokban. Nagyon leegyszerűsítve tilos az USA piacain árulniuk készülékeiket és amerikai vállalatokkal együtt dolgozniuk tavaly május óta, amikor a Trump kormány nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította a kínai óriás amerikai működését.

Ha éppen azon gondolkodtál, hogy vajon mikor kapja vissza a gyártó az Android licencét, akkor már nem kell tovább törnöd a fejed. A tegnapi napon újabb egy évre parkolópályára tették a vállalatot.

Forrás: Smartprix

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump, a tegnapi napon bejelentette, hogy újabb egy évvel meghosszabbítja a tilalmat. Ez érinti a Huawei és ZTE vállalatokat is. A jelenlegi vészterhes időkben óva intenek minden USA-beli céget attól, hogy olyan vállalatok által készített telekommunikációs eszközöket használjanak, melyek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A fenyegetettség folyamatosan fennáll és különös veszélyt jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára, külpolitikájára és gazdaságára. Így a 2019. május 15-én kihirdetett nemzeti vészhelyzetnek 2020. május 15-től is hatályban kell maradnia. Ezért a Nemzeti Vészhelyzeti Törvény (50 USC 1622 (d)) 202. szakaszának d) pontja szerint meghosszabbítom további egy évvel az 13873 végrehajtási rendeletben bejelentett nemzeti vészhelyzetet az információs és kommunikációs technológia, valamint a szolgáltatások ellátási láncának biztosítása érdekében.

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke

A tavalyi kitiltást követően a Huawei azonnal el is kezdett dolgozni saját app store-ján, az AppGallery-n és egyedi, Harmony OS névre hallgató operációs rendszerén, hiszen nem tudnak olyan amerikai vállalatokkal sem együttműködni, mint a Google.

Forrás: Turbosquid

Így Androidot sem használhatnak, a frissítéseket sem kapják meg, és a Google Play Store-t sem használhatják. Ez a Huawei legfőbb piacán, Kínában annyira nem jelent nagy problémát, a nemzetközi és főleg nyugati felhasználókat és ezáltal az értékesítéseket viszont draszitkusan érinti.

Te el tudnád képzelni az életed Google szolgáltatások nélkül?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin