IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mit várhatunk az idén szeptemberi Apple bemutatón?

Idén az Apple már számos új terméket adott ki, köztük új iPadeket, 24 hüvelykes iMacet, új Apple TV-t és természetesen az AirTageket. A következő hetekre előre tekintve a 2021-es Apple-termékek listája még hosszabb lesz, hiszen az Apple készül a következő iPhone-ok, MacBook Prók és egyéb újdonságok bemutatására.

Pletykák lavinája indult el az idei őszi szezonról és arról, hogy mit tervez az Apple 2021 hátralévő részére. A termékpletykák felhője miatt nehéz lehet naprakésznek maradni azzal kapcsolatban, hogy milyen új eszközökre számíthatunk és mikor.

Az Apple legutóbbi eseménye a júniusi Worldwide Developers Conference volt, amely az iOS, iPadOS, macOS, tvOS és watchOS közelgő frissítéseire összpontosított. Ezt megelőzően április 20-án tartották a vállalat első 2021-es eseményét, amely az új termékekre összpontosított, és amelyen többek között az M1 iPad Pro, az iMac és más termékek is bemutatásra kerültek.

Forrás: MacRumors

A globális egészségügyi válság miatt mind a 2021-es, mind a 2020-as összes eseményt virtuálisan, online tartották. Normál körülmények között az Apple önálló eseményeket tartott volna az Apple Parkban található Steve Jobs Theaterben, ahol a vállalat munkatársaiból, a média tagjaiból, különleges vendégekből és másokból álló élő közönséggel zajlottak volna az események. Bár egyesek azt remélték, hogy a 2021-es iPhone-rendezvényt öt virtuális online eseményt követően személyesen tartják meg, ez nagy valószínűséggel nem így lesz.

A tavalyi globális egészségügyi válság nem csak arra kényszerítette az Apple-t, hogy a jellemzően élő rendezvényeit online tartsa, de az iPhone 12 bemutatóját is októberre halasztotta, egy hónappal elmaradva a szokásos ütemtervtől. Az Apple eddig minden szeptemberben kiadta az új iPhone-okat, de a vesztegzár és a beszállítók korlátozásai miatt nem sikerült tartani ezt az időkeretet. Idén azonban másképp néznek ki a dolgok.

Hiteles hírügynökségek és újságírók több jelentése is arra utal, hogy az Apple idén szeptemberben időben kiadja új iPhone-jait. Az Apple legutóbb 2019 szeptemberében adta ki zászlóshajó iPhone-ját, egy szeptember 10-i Apple Parkban tartott eseményen. Az Apple általában kedden tartja rendezvényeit, korábban azért, hogy a közönség tagjainak elegendő időt adjon arra, hogy Kaliforniába utazzanak a termékbejelentésre. Mégis, még most is, hogy a digitális események nem igényelnek ilyen utazást, az Apple azért ragaszkodik a keddi napok preferálásához.

Forrás: MacRumors

Ennek ismeretében néhány megalapozott találgatást tehetünk arra vonatkozóan, hogy az Apple idén mikor tartja iPhone-rendezvényét. Idén szeptemberben a keddi napok 7-ére, 14-ére, 21-ére és 28-ára fognak esni. Ha megnézzük az Apple mintáját, miszerint a hónap közepe felé tartja az eseményeket, akkor megalapozottan feltételezhető, hogy a 2021-es iPhone-rendezvényt szeptember 14-én, kedden tarthatják.

Természetesen ez mind csak spekuláció. Az vállalat azonban az események ütemezésében szigorú rutinhoz szokott ragaszkodni, és az ilyen, a vállalat korábbi eseménytervezési viselkedésén alapuló jóslatok pontosnak bizonyultak. Mivel a dátum valószínűleg megvan, a következőkre számíthatunk:

iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max: Jelentős új kamerafunkciók, fejlettebb kijelzők, jobb teljesítmény, akkumulátor-üzemidő és kisebb hardveres változások várhatók.

Apple Watch Series 7: Teljes újratervezést tartalmazhat, kisebb kijelzőkeretekkel és lapos élekkel, fejlettebb egészségkövető képességekkel és megerősített belső egységekkel.

Harmadik generációs AirPods: A szabványos AirPods következő generációja az AirPods Próhoz jobban illeszkedő dizájnnal, szilikon haranggal, újratervezett töltőtokkal és továbbfejlesztett csatlakoztathatósággal rendelkezhet. Az új AirPodsról már egy ideje pletykálnak, a legutóbbi jelentések szerint az új iPhone 13 megjelenésével együtt kerülhet piacra.

Az Apple végül úgy dönthet, hogy a szeptemberi eseményen többet is bemutat. Tekintettel azonban az esemény mainstream lefedettségére, lehet, hogy inkább a népszerűbb termékeire szeretne koncentrálni, mintsem más új eszközöket, például a közelgő Apple Silicon Maceket felfedni.

Forrás: MacRumors

Idén az egyik legjobban pletykált és leginkább várt termékmegjelenés az újratervezett 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro. Az új laptopok várhatóan a MacBook Pro legradikálisabb újratervezését tartalmazzák majd 2016 óta, új portokkal, a Touch Bar halálával, egy vadonatúj, mini-LED technológián alapuló kijelzővel és egy nagy teljesítményű Apple Silicon chippel.

Mindenkinek, aki követi az Apple-hírek és pletykák körforgását, úgy érezheti, mintha ezekről a MacBook Prókról már egy örökkévalóság óta pletykálnának, de a régóta várt leleplezésük már közel van. Tavaly az Apple egy novemberi eseményen jelentette be első saját gyártású chipjét, az M1-et, valamint egy frissített 13 hüvelykes MacBook Air, MacBook Pro és Mac mini készüléket.

Az Apple valószínűleg idén is hasonló utat fog követni, és különválasztja az iPhone és az Apple Watch bejelentéseit ezektől az új MacBook Próktól. Minden hiteles jelentés szerint még az év vége előtt bemutatásra kerül. Bár a szeptemberi iPhone-eseményhez képest nehezebb konkrét dátumot meghatározni, van egy relatív időkeret, amit megnézhetünk.

Egy “Dylan” névre felhasználó a múltban már osztott meg pontos információkat az Apple terveivel kapcsolatban, többek között a 24 hüvelykes iMac bemutatása előtt, szerinted az új MacBook Prók október végén-november elején fognak megjelenni. Íme a lehetőségek, hogy ezen információk alapján mikor láthatunk idén Apple szilikon Mac eseményt:

  • október 19. – kedd
  • október 26. – kedd
  • november 9. – kedd

Egy valószínűtlen lehetőség az, hogy az Apple a weboldalán közzétett sajtóközleményen keresztül adja ki az új MacBook Prókat, hasonlóan ahhoz, ahogyan 2019-ben az AirPods Prót, 2020-ban pedig a frissített iPad Prót adta ki. Ez azonban nagyon valószínűtlen, mivel az Apple valószínűleg elegáns módon szeretné majd reklámozni az új MacBook Prókat, azok dizájnját és a csúcskategóriás professzionális felhasználóknak szánt erőteljes teljesítményét.

Forrás: MacRumors

2020-ban az Apple ősszel három különálló eseményt tartott, amelyek közül az egyik teljes egészében az újratervezett iPad Airre, a 10,8 hüvelykes iPadre és az Apple Watch-ra összpontosított. Idén az Apple az iPad-család frissítéseinek egy kevésbé jelentős körén dolgozik. Ahelyett, hogy két iPad modellt frissítene, az Apple várhatóan csak egy frissített iPad minit ad ki ősszel.

Ezt figyelembe véve nem valószínű, hogy az Apple egy egész eseményt fog tartani, amelyet egyetlen iPad modellnek szentel. Ehelyett úgy dönthet, hogy az iPad mini is szerepel az Apple Silicon vagy iPhone eseményén, vagy egyik sem, és sajtóközleményen keresztül adja ki.

Az új iPhone-ok, Apple Watchok, MacBook Prók és AirPodsok mind-mind az őszi bemutatóra várnak esetleg, van még valami? Röviden: valószínűleg semmi. Bár az Apple továbbra is dolgozik számos más terméken, például egy nagyobb Apple Silicon iMacen, ezek megjelenése csak 2022 elején várható. Az vállalat dolgozik továbbá egy újratervezett Mac minin, Mac Prón és MacBook Airen is, amelyek mindegyike jövőre várható.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó