IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung bemutatta a Galaxy Z Fold3-at, Z Flip3-at, Buds2-t és Watch4-et

A Samsung virtuális eseménye keretein belül egy sor új terméket mutatott be, köztük a Galaxy Z Fold3 és a Galaxy Z Flip3 összecsukható okostelefonokat, a Galaxy Buds2 vezeték nélküli fülhallgatót és a Galaxy Watch4 okosórát. 

Galaxy Z Fold3 és Flip3

Forrás: Samsung

A Fold3 egyik legfontosabb újdonsága a káva nélküli 7,6 hüvelykes belső kijelző, a képernyő alá beágyazott 4 megapixeles kamerával, míg a Fold2 esetében lyukas kamera volt. Mindez a 12 megapixeles hátsó lencsetrió és a 10 megapixeles előlapi kamera mellett. A Fold3 külső 6,2 hüvelykes kijelzője mostantól akár 120 Hz-es frissítési frekvenciát is támogat a gördülékenyebb tartalmak érdekében, míg a Fold2 esetében csak a belső kijelző volt 120 Hz-es frekvenciára képes.

A Samsung szerint a Fold3 és a Flip3 strapabíróbb kialakítású, mindkét készülék erősebb alumíniumkerettel, IPX8-as vízállósággal, keményebb Gorilla Glass Victus kijelzőüveggel és egy új, nyújtható PET anyagból készült kijelzővédő fóliával rendelkezik, amely a Samsung szerint a belső kijelzőt 80%-kal strapabíróbbá teszi a korábbi készülékekhez képest.

A Fold3 a Samsung első összehajtható okostelefonja, amely támogatja az S Pen-t, amely kétféle, kifejezetten a készülékhez készült változatban is elérhető: S Pen Fold Edition és S Pen Pro. A Samsung szerint mindkét toll speciálisan kialakított, visszahúzható hegye “erőhatár-technológiával” rendelkezik, amely megvédi a Fold3 belső kijelzőjét a karcolásoktól és sérülésektől.

A Qualcomm Snapdragon 888-at használó Fold3 Android 11-et futtat, és 4400 mAh-s akkumulátorral, 256 GB vagy 512 GB tárhellyel rendelkezik, valamint 12 GB RAM-mal van felszerelve. A készülék három színben kapható: Phantom Black, Phantom Green és Phantom Silver.

A kisebb és olcsóbb Flip3 6,7 hüvelykes belső kijelzővel rendelkezik, amely már támogatja a 120 Hz-es képfrissítést, és egy kibővített, 1,9 hüvelykes külső kijelző is helyet kapott a készülékben. A telefont szintén a Qualcomm Snapdragon 888 hajtja, és 3300 mAh kapacitású akkumulátorral, 128 GB vagy 256 GB tárhellyel, 8 GB RAM-mal, kettős 12 megapixeles hátsó kamerával, 10 megapixeles előlapi kamerával és egyebekkel van felszerelve.

A Fold3 és a Flip3 ára 1799,99, illetve 999,99 dollárról indul. Az Apple a pletykák szerint egy összehajtható iPhone-on dolgozik, Ming-Chi Kuo elemző 2023-ra várja a készülék megjelenését 8 hüvelykes kijelzővel.

Galaxy Buds2

Forrás: Samsung

A Samsung új Galaxy Buds2 fő vonzereje az aktív zajszűrés mindössze 149,99 dollárért, így jóval olcsóbb, mint az AirPods Pro, amely 249 dollárért kerül forgalomba.

A Samsung szerint a Galaxy Buds2 akár öt óra akkumulátor-üzemidőt kínál aktív zajszűrés bekapcsolásával, és az AirPods Próhoz hasonlóan vezeték nélküli tokban tölthető. A Galaxy Buds2 az eddigi legkönnyebb és legkisebb Galaxy Buds fülhallgató, és négy színben lesz kapható: Grafit, fehér, olajzöld és levendula.

Galaxy Watch4 és Watch4 Classic

Forrás: Samsung

Utolsóként a Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic következik, amelyek a Wear OS új verziójával működnek, amelyet a Google és a Samsung közösen fejlesztett ki. Sok szempontból ez tűnik a legjobb esélynek az Apple Watch Android-alapú versenytársának, mivel az új felhasználói felület látszólag a watchOS máhkaptárszerű rácsos nézetéből merít némi inspirációt az alkalmazások számára.

A Samsung szerint a Galaxy Watch4 számos egészségügyi és wellness funkcióval érkezik, többek között vérnyomásméréssel, pitvarfibrilláció és szabálytalan szívverés észleléssel, véroxigénszint-méréssel és a testösszetétel kiszámításának képességével. Az új Testösszetétel funkció segítségével a felhasználók jobban megismerhetik általános egészségi állapotukat és fittségüket, olyan kulcsfontosságú mérésekkel, mint a vázizomzat, az alapanyagcsere, a testvíz és a testzsírszázalék.

Mindkét Galaxy Watch4 modell műszaki adatai között szerepel az Exynos W920 processzor, 16 GB belső tárhely, 1,5 GB RAM, akár 40 órás akkumulátor-üzemidő, IP68-as besorolású víz- és porállóság, Bluetooth 5.0 és még sok más. Úgy, mintaz iOS kompatibilitás megszűnése.

A standard Galaxy Watch4 alumínium házzal rendelkezik 40 mm-es és 44 mm-es kijelzőméret-választékkal, míg a Galaxy Watch4 Classic prémiumabb rozsdamentes acél kivitelű, 42 mm-es és 46 mm-es méretekkel. Mindkét óra előrendelhető a mai naptól kezdve egyes piacokon. Az árak a Galaxy Watch4 esetében 249,99 dollárról, a Galaxy Watch4 Classic esetében pedig 349,99 dollárról indulnak.

Borítókép: Mashable

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó