IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mivel irányítsam az Apple TV-m?

Milyen buta kérdés ez, hát természetesen a saját távirányítóval – mondhatnád. Hiszen minden Apple TV-hez modelltől függően jár egy saját távirányító.

A jelenleg az Apple kínálatában elérhető Apple TV HD és Apple TV 4K eszközök is mind alapvetően Siri Remote-tal érkeznek. Ha azonban nem csippantod a félig gombos, félig érintőfelületes kis okos kütyüt, akkor nem kell csüggedned, van más lehetőséged is arra, hogy navigálhass Apple TV-den.

Forrás: Apple

Arról ugyan rendszerint érkeznek hírek, hogy idén új Apple TV lehet a láthatáron. De az új termék esetén sokkal inkább számíthatunk változásra a specifikációban, mintsem a designban. Így nagy valószínűséggel a Siri Remote is marad.

Régi Apple TV távirányító

Forrás: Apple

Sokan elfeledkeznek arról a tényről, hogy az Apple még értékesíti az eredeti Apple Remote távirányítót 7990 ropogós magyar forintért. Ami a Siri, meg érintőpad helyett még gombokkal operál, így kiküszöbölheti pont azokat a leggyakrabbi problémákat, ami miatt a felhasználók annyira nem szeretik a Siri Remote-ot.

Ez a távirányító még elemes, nem Lightning csatlakozóval tölthető aksis és a Bluetooth helyett infravörös kapcsolatot használ, így mint a rendes távirányítóval, az Apple TV felé kell hadonássznunk használata közben.

Bármilyen infrás távirányító

A régi Apple Remote mellett gyakorlatilag bármilyen infravörös fénnyel működő távirányítót használatba vehetsz. Az Apple TV Beállítások menüjében ugyanis van rá lehetőség, hogy felismertethess más távirányítókat is a TV-vel. Beállíthatod, hogy melyik gomb mit csináljon és azt meg is jegyzi.

Sőt, léteznek kifejezetten olyan gyártók is, akik Apple TV-hez készítenek külön távirányítókat, ilyen a Salt és a Function is.

Bluetooth billentyűzet és kontrollerek

Forrás: Apple

Ugyanígy bármilyen Bluetooth-os billentyűzetet is hozzápárosíthatsz az Apple TV-dhez. Ezzel nem csak a szövegbevitelt egyszerűsítheted le, de a nyilak és törléss gombok segítségével ugyanúgy tudsz navigálni, mint azt a régebbi távirányítókkal tennéd.

Ugyanezen a vonalon mozognak a különböző konzolok kontrollerei is. A tvOS 13 értkezésével az Apple végre szabad utat nyitott a PlayStation Dualshock4 és más Xbox Wireless kontrollerek számára.

iPhone vagy iPad távirányítója a Vezérlőközpontban

Forrás: Apple

Talán az egyik legkézenfekvőbb módszer, ha iPhone-odon vagy iPadeden hozzáadod az Apple TV Remote menüpontot a Vezérlőközponthoz. Így instant lehetőséged nyílik arra, hogy iPhone-od kijelzőjét egy intelligens távirányítóvá alakítsd.

Ráadásul 2in1, a készüléked virtuális billentyűzetének segítségével a gépelés is adott például keresés során.

Ha nem az eredeti távirányítót használod, te melyik megoldást választod leggyakrabban?

Borítókép: CNet

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó