IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Periszkópikus telefotólencsékkel támadhatnak a 2022-es iPhone-ok

Valamikor réges-rég a távoli jövőben, egy messzi-messzi Galaxisban a TF Securities nagyágyúja Ming-Chi Kuo egy új release note-ot szellőztetett meg azokról az új kamerarendszerekről, amik a 2022-es, tehát jövő év utáni, iPhone 14-be kerülhetnek.

Az elemző állítása szerint a Semco, dél-koreai vállalat biztosan beszáll az autofókusz motorok gyártásába az idei évi modelleknél, innen az infó a nem csak jövőben érkező, de egészen futurisztikus hangzású periszkópikus telefotólencsékről.

A periszkópikus kamerák egy teljesen új utat nyitnak meg az okos készülékekkel történő fotózás terén. Úgy, hogy lehetővé teszi a hosszú fókusztáv használatát a olyan készülékekben, ahol a mélység érzékelés prémium szinten működik.

A technológiával már az Oppo és Huawei mellett a Samsung is kísérletezik, az S20 Ultra már ötszörös zoomra képes lencsékkel érkezett a nagyközönséghez.

Huaweis P40 Pro 5x-ös periszkópikus lencsével – Forrás: The Verge

2016-ban az Apple volt az első nagyobb gyártó, akik az iPhone 7 Plus érkezésével egy másodlagos, 2x-es telefotó lencsét építettek készülékükbe, ezzel lehetővé téve a sokkal fejlettebb mélység érzékelést. A vállalat azóta nem is nagyon változtatott ezen a 2x-es távolságon. Azonban vannak olyan vetélytársak, akik nem riadnak vissza a nagyobb fókusztávolság használatától.

Ha az Apple is elmozdul ebbe az irányba, akkor biztos nem állnak meg az 5x-ös zoomnál. Jelenleg a Huawei P40 Pro Plus a csúcstartó 10x-es periszkópikus lencsékkel.

Forrás: The Verge

Borítókép: The New York Times

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó