IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Négy új terméket is bemutatott a Google

Az 5G-s Pixel 5 és 4a mellé érkezett még egy új Google TV-s Chromecast modell és Nest Audio okoshangszóró.

Tegnap egy live stream esemény keretében az Google bemutatta Pixel 5 készülékét, mely egyértelműen a Pixel 4 utódja. Olcsóbb, egyszerűbb design és visszatérő ujjlenyomat-olvasó a hátlapon a fő jellemzők közt.

Pixel 5 és 4a

Az új Pixel 5 valóban 6”-es 90 Hz-es OLED kijelzővel érkezett, a bal felső sarokban figyel csak egy kicsi lyukacskán keresztül a magányos szelfikamera, mert bizony az arcfelismerő modul már a múlté. Ha már kamera, a hátlapra egy dupla lencsés – széles és ultraszéles – felállás került, amiben viszont nincsen telefotó opció.

A többi top kategóriás készülékkel ellentétben a készülékbe „csak” a Qualcomm Snapdragon 765G processzora került – a Samsung és OnePlus modelljeibe már mind Snapdragon 865 ketyeg. A proci mellé jutott viszont 8 GB RAM és 128 GB belső tárhely, veztéknélküli töltés, vízállóság és 5G támogatás, mindezt 699 dolláros kezdőáron, október 15-i indulással az USA-ban.

Az 5G-s Pixel 4a osztozik a Pixel 5-tel a legtöbb funkción, viszont a kijelzője nagyobb, az árcéduláján pedig kisebb szám áll. A szintén 5G képes középkategóriás viszont egy picivel nagyobb, 6,2”-es kijelzővel és aksival érkezik. A kamera elosztás ugyanaz elöl és hátul is és a processzor sem lett jobb sajnos. A 4a-t 499 dolláros áron lehet majd beszerezni az USA-ban november 19 után.

Chromecast Google TV-vel

Az új Google TV-vel felturbózott Chromecast nem csak teljes Android TV támogatást hoz, de még kicsi távirányítót is kapunk hozzá.

Egy részről semmi sem változott, a Chromecast továbbra is média fogadó és továbbító eszközként funkcionál. Mehetnek a Tv-re a fotók, zene videó a telefonodról. Más részről minden megváltozott, mert itt a Google TV.

Az új Chromecast Google TV-vel egy kicsit meghízott elődeihez képest, viszont 49% újrahasznosított műanyag figyel a házban. És kapunk hozzá meg egy színben passzoló távirányítót is és a komplett Android TV-s interfészt is elhozza készülékeinkre.

Ami pedig a legfontosabb, támogatja a Dolby Vison és 4K HDR lejátszást is – csak bírja otthon a hálózat. A Google asszisztenséhez pedig beszélhetünk majd a távirányítón keresztül.

Sajnos Stadia támogatása nem lesz, cserébe viszont van Netflix, Amazon Prime Video és Disney+ támogatás van (az arra alkalmas országokban). A szállítás pedig október közepén kezdődik meg 50 dolláros áron.

Google Nest Audio

Az új Nest Audio váltja az original 2017-es Google Home szövet borítású okoshangszórót. Az új Google Assistanttel ellátott hangszóró leginkább a Google nagy Home Maxának kicsinyített változatánakk néz ki. Ezt a hangszórót is szövet borítja, rejtett LED-ek vannak az elején és érintés érzékelős a lejátszási és hangerő állítási felülete és 70% újrahasznosított műanyagból készült.

Az új Wi-Fi-s hangszóró 75%-kal erősebb hangzást ígér, 50%-kal kövérebb basszussal. Az Ambient IQ és automaikus equalizer segítségével intelligensen állítja a hangokat a háttérzajokhoz mérten.

Ehhez mérten a 100 dolláros ára és október 15-i elérhetősége már csak bónusz.

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó