IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Konzolokra is jöhet az Apple TV

Xboxon állítólag már tesztelik is az alkalmazást, a 9to5Mac értesülései szerint pedig a PlayStation sem marad ki az újdonságból.

Az Apple TV nem a cupertinóiak legtöbbet emlegetett szolgáltatása, pedig egész jó kis platform: az alkalmazásban filmeket vásárolhatunk és kölcsönözhetünk az iTunesról, TV-csatornákra fizethetünk elő (pl. az ismeretterjesztő Smithonian, vagy a főzős Tastemade), illetve hozzáférhetünk az Apple TV+ lassan de biztosan bővülő kínálatához is. Az almás eszközökön kívül eddig mindezt például a Samsung, az LG és a Sony tévéin élvezhettük, de friss értesülések szerint hamarosan a játékkonzolok is bekerülnek a támogatott készülékek sorába.

A Tzunami_Sapp nevű Xbox Insider tesztelő a Twitteren osztott meg egy fotót, amin az Apple TV alkalmazás ikonja látható az Xbox felületén. Eközben a Windows Centralnál többen is jelentkeztek, hogy náluk már felbukkant az app, ami vélhetően a tévés verzió kontrollerekre optimalizált mása lesz. A hír közlése után nem sokkal a 9to5mac arról számolt be, hogy egy névtelen forrásuk szerint már a playstatiönös változat is készülőben van, ami mellé valamikor még HomeKit támogatás is érkezhet a Sony gépére.

Az Apple TV konzolos megjelenési dátumáról viszont egyelőre senkinek nincsenek tippjei. A cupertinóiak döntése mindenesetre semmiképp sem meglepő, hiszen az Xbox és a PlayStation révén emberek millióihoz juttathatják el a szolgáltatást. A fejlemények egyetlen pikantériája, hogy az Apple nemrég tett keresztbe a Microsoftnak az Xcloud játékstreaming-platform iOS-es elgáncsolásával. Emlékeztetőül: az App Store üzemeltetője ragaszkodik hozzá, hogy minden egyes játékot külön appként töltsenek fel az alkalmazásbolt kínálatába, amit a redmondiak nem igazán díjaznak.

Forrás: Windows Central

 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó