IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nyolc funkció, amivel megszeretheted az Apple Musicot

Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom: a mai napig nem ápolok jó viszont az Apple Musickal. Annak ellenére, hogy sok szempontból esküszöm az Apple termékeire, a szolgáltatások közül valahogy kilóg a lóláb az Apple Musicnál. Így a következő tippeket azoknak is hozom, akiknek (még) nem felhőtlen a viszonya a vállalat zenei szolgáltatásával.

1. Töltsd le az egész zenei könyvtárad

Az Apple nem igazin teszi lehetővé az iOS-es verzió használatával, hogy letölts minden zenét, de a Maces Smart Playlist funkció használatával már egyből könnyebb lesz a dolgot. Készíts intelligens lejátszási listákat, amiben a lejátszott dalok hossza nagyobb mint 1 másodperc, így gyakorlatilag minden meghallgatott számot be fog gyűjteni a könyvtáradba. Aztán az iOS-es eszközödön válaszd a lejátszási lista letöltését és voilá.

Forrás: Apple Music

2. Éves playlistek top számokkal

A replay.music.apple.com oldal meglátogatásával készíthetsz akár egy egész évet felölelő lejátszási listát is. Jelentkezz be az Apple Music accoddal és kattints a Get Your Replay Mix gombra, majd kövesd az instrukciókat.

3. Szisztematikus rendezés

Bár a Smart Playlisteket kizárólag Macen tudod elkészíteni, ettől függetlenük azok minden eszközön szinkronizálódnak. Ha veszed a fáradságot és készítesz egy olyan többszintű listát, ami több kritériumnak is megfelel, akkor gyakorlatilag minden zenédet rendszerbe tudod foglalni és még külön mappákba is teheted.

4. <3

Az Apple Music attól lesz igazán jó, hogy a lejátszási listákat és ajánlásokat nemcsak algoritmusok, hanem valódi emberek is szerkesztik. Ahhoz, hogy még inkább testre szabhasd a számodra felajánlott számokat, használd a megosztási panelen található Love és Suggest Less Like This gombokat, ezzel jelezve, hogy miből szeretnél többet és kevesebbet a jövőben.

5. Állomások létrehozása

Ha szeretnél még több olyan zenét hallatni, mint az éppen lejátszott szám, akkor a Create Station opciót választva a … menüben még több hasonló dalt játszhatsz le azonnal.

6. Automatikus letöltés

Könnyedén beállíthatod, hogy minden, a Könyvtáradhoz adott dal azonnal letöltésre kerüljön iPhone-odon is. Ehhez látogasd meg a Beállítások > Zene menüt és ott engedélyezd az Automatikus letöltéseket.

7. Floodolás megállítása

Ha egyedi lejátszási listákhoz adsz bizonyos számokat, akkor azok automatikusan bekerülnek a Könyvtáradba is. Ha azonban nem szeretnél minden egyes hozzáadott számot itt is tárolni, akkor könnyedén kikapcsolhatod ezt az opciót a Beállítások > Zene menüben. Ezzel nemcsak a Könyvtárhoz adást előzöd meg, de Shuffle lejátszás közben sem fogja feldobálni a nem kívánatos számokat (mert nincsenek a saját könyvtáradban).

Forrás: Apple Music

8. Kedves ébresztő

Ha előfizetsz Apple Musicra, akkor az Ébresztőóra beállításainál lehetőséged nyílik a csengőhang beállításánál bármelyik, a Könyvtáradba elmentett dalt kiválasztani, amire szeretnél felébredni.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó