IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Okoskontaktlencsét fejleszthet az Apple, miközben az iMac Prót nyugdíjba küldik

Az Apple TV+ Ted Lasso című sorozata a kritikusok díját is elhozta

Az Apple TV+ Ted Lasso című sorozat ma elnyerte a legjobb vígjátéksorozatnak járó díjat a Critics Choice Awardon. 

Valamint Jason Sudeikis és Hannah Waddingham egyéniben is elhozták a Critics Choice Awardot a Ted Lassóban nyújtott alakításukért.

Forrás: MacRumors

Hat hónapot töltött egy tó alján az iPhone 11

A búvár egy brit kolumbiai tó fenekéből szerzett vissza egy iPhone 11-et, amelyet majdnem 6 hónapig élt túl a víz alatt.

Clayton Helkenberg és felesége, Heather Chilliwackből hobbijának, a búvárkodásnak hódolt. A merülések során számtalanszor találnak elveszett tárgyakat és szemetet. A csütörtökön nyilvánosságra hozott videóban elárulták, hogy találtak egy iPhone-t a Harrison-tó fenekén.

A tó alján kutakodva Heather észrevett egy iPhone-t az üledék között, Clayton pedig egy kinyithatós telefont talált. Míg Clayton lelete súlyosan megrongálódott, Heather iPhone-ja a felszínre hozáskor jobb álllapotban volt.

Egy gyors edzéssel meg is szerezheted a nőnapi kitűzőt

Az Apple Watch tulajdonosok ma megszerezhetik 2021-re a Nemzetközi Nőnapi kihívásjelvényt, ha 20 perc edzést lenyomnak órájukkal a kezükön.

Az értesítés szerint a limitáltan elérhető badge-et 20 perc vagy annál hosszabb edzéssel lehet megszerezni. A mozgást rögzíteni kell az Edzés appban, vagy bármely olyan alkalmazásban, amely szinkrózza az edzéseket az Egészség alkalmazásba.

Kifut az iMac Pro, a 27”-es iMacet ajánlja helyette az Apple

Az Apple péntek késő este még sunyiban egy “amíg a készlet tart” értesítést tett közzé iMac Pro termékoldalán és eltávolította a számítógép összes konfigurálási lehetőségét, csak a szabványos konfigot hagyta meg rendelésre.

Az Apple megerősítette, hogy lassan elfogynak a készletek és az iMac Pro többé nem lesz kapható. A vállalat szerint a legújabb, augusztusban bemutatott 27 hüvelykes iMac lehet a legjobb választás a professzionális iMac felhasználók túlnyomó többsége számára.

Forrás: MacRumors

Jövőre jöhet az Apple vegyes valósággal működő eszköze

Az Apple azt tervezi, hogy 2022 közepén kiadja régóta pletykált vegyes valósággal működő fejen hordható eszközét, majd 2025-ig valahogy kibővített valósággal működő szemüveget csinál belőle.

Ming-Chi Kuo előrjelezése szerint az Apple MR/AR termék ütemterve három fázisban valósulhat meg: a sisak megérkezhet 2022-ig, a szemüveg jöhet 2025-ig és ezt követheti valamikor 2030–2040-ben a kontaktlencse. Míg a sisak AR és VR élményeket nyújthat, a szemüveg és a kontaktlencse inkább az AR alkalmazásokra összpontosíthat.

Forrás: MacRumors

Jön a OnePlus 9

Forrás: OnePlus

A vállalat hivatalosan is megerősítette, hogy következő zászlóshajóik, a OnePlus 9 sorozat tagjai 2021. március 23-án érkeznek.

A cég továbbá arról is beszélt, amit már hetek óta pletykáltak: a OnePlus a Hasselbladdal dolgozik együtt a kamerák beépítés során. Ez a partnerség jegyében a következő széria kameráit már együtt fejleszti a két cég.

Forrás: OnePlus

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó