IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

OnePlus is a Samsung nyomdokaiba lép

A Samsung az elmúlt évben a szoftverfrissítések terén magához mérten nagyon jól teljesített. A csúcskategóriás okostelefonjaihoz és néhány középkategóriás készülékéhez három, az összes többi készülékhez pedig két nagyobb Android operációs rendszerfrissítést kínál. A legtöbb modellekhez pedig még ötéves biztonsági frissítéseket is kínál. Azonban már nem ez az egyetlen Android OEM, amely ilyen hosszú szoftverfrissítési támogatást kínál.

A OnePlus bejelentette, hogy három fő Android operációs rendszerfrissítést és négy évnyi biztonsági frissítést kínál zászlóshajó okostelefonjaihoz. A Nord és Nord CE középkategóriás készülékei két nagy Android-frissítést és három évig tartó biztonsági frissítéseket kapnak, míg a Nord N sorozat csak egy nagy Android OS-frissítést. A OnePlus 8 előtt megjelent zászlóshajó modellek azonban maradnak a régebbi frissítési ütemtervnél, ami azt jelenti, hogy ezek csak két nagyobb frissítést kapnak.

Sok OnePlus-felhasználó panaszkodott a lassabb, kevesebb és hibás szoftverfrissítésekre. A vállalat nemrég jelentette be az OPPO-val való egyesülését, és mostantól az OxygenOS-t az OPPO ColorOS-ével olvasztja össze. Bár a két vállalat szoftverfejlesztési erőforrásai egyesülnek, az OxygenOS vizuálisan érintetlen marad – legalábbis a következő néhány évben. Ez segít a vállalatnak a fejlesztési folyamat ütemezésében és a gyorsabb szoftverfrissítések bevezetésében.

A OnePlus továbbra is kéthavonta egyszer ad majd ki biztonsági frissítéseket, a Samsung pedig ebből a szempontból jobb, mivel havonta jelentkezik frissítésekkel a zászlóshajó okostelefonjaihoz. Az is kiderül, hogy a ColorOS-szal való egyesülés javítja vagy rontja a szoftver minőségét. Mégis, a OnePlus új szoftverfrissítési ütemtervének bejelentése elég lehet ahhoz, hogy megzavarja a Samsungot, mivel már nem állíthatja, hogy a leghosszabb szoftveres támogatást kínálja.

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó