IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb életet mentett az Apple Watch

Az Apple Watchnak ismét segített felismerni egy felhasználó potenciálisan életveszélyes szívbetegségét. 

Amint arról a WZZM 13 helyi hírcsatorna elsőként beszámolt, egy michigani nő azt állítja, hogy az Apple Watch figyelmeztette őt abnormálisan magas szívritmusra, és a sürgősségi ellátásba küldte, ahol az EKG kimutatta, hogy nemrég szívrohamot kapott, anélkül, hogy észrevette volna.

Diane Feenstra a WZZM 13-nak adott interjúban foglalta össze a helyzetet, és elmondta:

A kérdéses napon, április 22-én a szívritmusom 169 ütés/perc volt, pedig a legintenzívebb testmozgás, amit végeztem, 12 lépcsőfok megmászása volt. Felhívtam a férjemet a munkahelyemen, és azt kérdeztem, hogy szerinted ez aggasztó? Azt mondta, hogy hívjam fel az orvosom.

A helyi sürgősségi ellátóközpontban az orvosok elvégeztek egy EKG-t, amelyből kiderült, hogy Feenstra nemrég szívrohamot kapott, anélkül, hogy észrevette volna.

A férfiakkal ellentétben, akik sokszor úgy érzik, mintha elefánt ülne a mellkasukon, a nők tünetei egészen mások. Fájdalmat éreztem a bal kezemen végigfutó fájdalomban, volt egy kis duzzanat a bal lábamban, emésztési zavarom volt, amit egyszerűen savas refluxként magyaráztam, amit idősebb koromban tapasztaltam. A legnagyobb dolog a vállamban jelentkező fájdalom volt, és azt gondoltam, hogy meghúztam a karom porszívózás közben.

Feenstra ezután felkereste a Meijer Heart Centert, a Michigan állambeli Grand Rapidsban található klinikát. Itt a további vizsgálatok során kiderült, hogy Feenstra „özvegycsináló” artériájában teljes elzáródás van, és a helyzet orvoslására sztenteljárást végeztek rajta.

Most Feenstra életmentőnek hívja az Apple Watchot, miután eredetileg születésnapi ajándékként kapta:

Olyan egyszerű dolog, hogy megnézheted, milyen a pulzusod, ha nem tettem volna meg aznap reggel, ki tudja, lehet, hogy újabb szívrohamot kaptam volna, ami végzetes lett volna.

Az özvegycsináló szívroham lehet az egyik leghalálosabb szívrohamfajta – különösen, ha kórházon kívül történik.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó