IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Pablo Escobar öccse 600 milliárd forintra perli az Apple-t is

Nem ez a néhai drogbáró rokonának első nagy dobása az okostelefon piacon, és talán az sem meglepő, hogy a háttérben nem épp legális és jószándékú üzleti modell áll.

Pablo Escobar nevét gondolom nem kell bemutatnunk senkinek. Pár éve még létezhetett pár ember, aki nem hallott a kolumbiai drogbáróról, azonban az olyan sorozatok népszerűsége után, mint a Narcos, ez lényegében kizárt. A világ egykor leggazdagabbnak tartott embere már nincs köztünk, de ettől még az Escobar név továbbra is benne van a techvilág híreiben, méghozzá nem is akárhogyan!

Roberto de Jesús Escobar Gaviria, Pablo Escobar öccse, a Medellin kartell alapítója és könyvelője – Forrás: Greek Reporter

Pablo öccse, Roberto Escobar most épp 2,6 milliárd dollárra perli az Apple-t, amiért állítása szerint FaceTime-on keresztül feltörték iPhone X készülékét. Álltása szerint az iPhone X vásárlást követő egy év múlva egy Diego nevű alak halálosan megfenyegette, ami az ő egykori üzletében nem épp megnyugtató (mondjuk máshol sem, csak itt komolyan is vehető).

Ezért a 76 éves egykori drogbárónak el kellett költöztetnie magát és teljes személyzetét. Az összeg pedig úgy jön ki, hogy ez az egész folyamat nem csak pénzügyi költséggel járt, de érzelmileg is megviselte. De miért épp iPhone és Apple?

Forrás: Valuewalk

Roberto Escobar egy ideje fejébe vette, hogy “legyőzi az Apple-t”, és ezért nem kis lépésekre volt képes. 2019 decemberében például bejelentette az Escobar Fold 1 készüléket, ami “szinte” még a Galaxy Foldnál is jobb volt, stílusos arany színben érkezett, és mindössze 349 dollárért árulták! Brutálisan olcsó ár egy olyan készülékért, ami tényleg minőségi áru. Most pedig épp iPhone 11-et árul arany borítással, csinos lányokkal, mindössze 499 dollárért. Akkor miért nem írtunk róla egyfolytában?

Bármily “meglepő”, az Escobar Fold széria sajnos nem tűnik becsületes üzletnek, és erről idén tavasszal rántotta le a leplet MKBHD:

Röviden: ezek a telefonok valójában Samsung Galaxy Foldok, amikről ha lekaparod az arany matricát, még láthatod is a Samsung logót. De akkor miért ilyen olcsóak? Mert nem igazán szállítják ki az előre kifizetett készülékeket. Ha épp egy ismert celeb vagy tech reviewer neve van a megrendelőn, akkor kiküldenek egy-egy készüléket, de a többit vélhetően szépen benyelik. Marques Brownlee például kapott, de más néven még ő se. Ki gondolta volna, hogy az Escobar készülék mögött átverés állhat?

Roberto Escobar egyébként kifejezetten szeret perelni. Korábban már a Netflixet is beperelte egymilliárd dollárra, amiért a Narcos jogosulatlanul használta a jogokat. Elon Muskot is betalálta, mondván a lángszórós ötletet még korábban ő hozta fel Musk egyik mérnökének, de ott gálánsan felajánlotta a peren kívüli megegyezést potom 100 millió dollárnyi készpénz vagy Tesla részvény fejében.

Bal oldalon Escobar, míg jobb oldalon Musk lángszórója – Forrás: TMZ

Az Escobar telefonok vételénél jobb pénzégető módot estig tudnánk sorolni, így a vásárlást nem ajánljuk senkinek, és linkeket se teszünk hozzá. De azt meg kell hagyni, ezekkel a perekkel kiválóan marketingeli magát, bár még így sem kap akkora felhajtást mint egykoron. Pedig volt kitől tanulnia…

Forrás: TMZ

Van olyan ismerősöd, aki szerinted bedőlne a 120 ezer forintos arany Foldnak vagy a félárú arany iPhone-nak? Szerinted hogyan kéne megvédeni őket?

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó