IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Rekord sebességgel nő a Clubhouse alkalmazás népszerűsége

A Clubhouse egy új közösségi alkalmazás, amely már egy ideje elérhető, de az elmúlt hetekben egyre nagyobb figyelmet kapott – ami arra ösztönzi a Twitteret és a Facebookot is, hogy riválist állítsanak az appnak. Egy új jelentés rámutat arra, hogy az eddig kizárólag iOS-en elérhető Clubhouse-t rövid időn belül 8 milliószor töltötték le az App Store-ból.

De mit is tud pontosan az app? Állítólag a közösségi hálózatépítést egy újabb szintre emeli, lehetővé téve, hogy az emberek, beszálljanak egy adott témáról folytatott beszélgetésbe. Lényegében a Clubhouse egy audio-csevegő szolgáltatás, ahol akár beszélgetni vagy csak hallgatózni is lehet. 

A minimalizmus jegyében…

De ettől még önmagában nem durrant volna be durván az alkalmazás népszerűsége. Kellett hozzá még egy „alkotóelem”: Elon Musk. A Robinhood CEO-jával folytatott beszélgetése bikázta be a dolgokat.

A Clubhouse használatához és a beszélgetésekben való részvételhez csak meghívóval lehet csatlakozni. Ez biztosítja az exkluzivitást, ami ugye mindig kecsegtetőbb, mint bármi, ami ingyen van. Az alkalmazás egyelőre még béta verzióban van, de hamarosan érkezik a végleges kiadás.

Az App Annie adatai alapján a Clubhouse alkalmazás elérte a 8,1 millió globális letöltést az App Store-ban 2021. február 16-án. Csak összehasonlításképpen: az alkalmazás 3,5 millió letöltést számlált február 1-jéig. a kutatásból kiderül, hogy az alkalmazás rendkívül népszerűvé vált az Egyesült Királyságban, Németországban, Japánban, Brazíliában és Törökországban.

Forrás: App Annie

A magas szám összefüggésben lehet azzal, hogy több influencer és nagyobb név lépett kapcsolatba más felhasználókkal a közösségi hálózaton. Például a Tesla alapítója, Elon Musk és a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg már létrehozták saját Clubhouse fiókjukat, és beszélgettek is más ottani felhasználókkal.

Ezek a számok pedig még lenyűgözőbbek annak tükrében, ha figyelembe vesszük, hogy a Clubhouse csak egy iPhone-os alkalmazás, ami meghívót igényel. Eközben a Twitter több felhasználósra bővítette a Spaces audio funkcióját, és a Facebook is állítólag már a Clubhouse versenytársán dolgozik.

Ha téged is érdekel az alkalmazás és dolgozol a meghívó szerzésen, érdemes letöltened az appot és lefoglalnod helyből a felhasználóneved.

Forrás: App Annie

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó