IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Samsung Galaxy Watch3 – mindent is megold!

Már eltelt két év azóta, hogy a Samsung bejelentette az első Galaxy Watch érkezését. Bár ez nem tűnik túl hosszú időnek, ettől függetlenül az okosórák piaca rohamos tempóban változik. A Galaxy Watch3 pedig nagyon igyekszik tartani a tempót.

A külső belső nélkül nem sok…

A legújabb okosóra designja szinte alig változott az előző verzióhoz képest (a Watch2 kimaradt a számozásból). Továbbra is két méret, 41 és 45 mm-es verzió közül választhatunk. A kijelző méretét és akkumulátorkapacitást leszámítva óriási differencia nincs a két eszköz között.

A nagyobb 45 mm-es órában egy 340 mAh-s aksi ketyeg az 1,4”-es AMOLED kijelző mögött, míg a kisebb 41 mm-es testvérében 247 mAh kakaó bújik meg a 1,2”-es szintén AMOLED kijelző alatt. A nagyobb óra esetén a Samsung akár két napos működést is ígér, a kisebb modell esetén viszont be kell érnünk a napi töltéssel.

Amit meg is tehetünk mindkét óra esetében a saját vezetéknélküli töltőjükkel vagy akár a Samsung saját Wireless Powershare funkciójával is az arra alkalmas készülékek segítségével.

Továbbá méret tekintetében a Watch3 14%-kal vékonyabb az original Watchnál, 8%-kal kisebb összességében és 15%-kal könnyebb.

Nagy visszatérőként és szerintem az egyik legvonzóbb funkcióként újra elérhető a forgatható keret, ami igazából gyűrű. Valamilyen érthetetlen ötlettől vezérelve ezt a funkciót a Watch Active-nál kivették, majd a Watch Active2-ben félig visszatették.

Ami különbség még, a színfelhozatal: a 45 mm-es órát Misztikus Fekete és Misztikus Ezüst színben, míg a 41 mm-es társát Misztikus Bronz és Misztikus Ezüst színekben vásárolhatod meg alapból rozsdamentes acél testtel és bőr szíjjal, viszont a 45 mm-es verzióból lesz speciális titán verzió is fém szíjjal. Nálunk várhatóan az év utolsó negyedévében kerülnek a polcokra a titánnal borított modellek.

Ami pedig a hálózati csatlakozást illeti az eszközökből elérhető kizárólag Wi-Fi + Bluetooth párossal felszerelt modell, illetve LTE-s kapcsolattal rendelkező is.

Az óra motorjaként egy Exynos 9110 SoC dübörög, ez semmit sem változott az első széria óta. RAM tekintetében 768 MB és 1 GB között variálhatunk, a belső tárhely mérete pedig 4 vagy 8 GB lehet.

A 41- illetve 45 mm-es Bluetooth változat 149.990 és 159.990 forintos, az LTE verziók pedig 169.990 és 179.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhetők el.

A nagyobb változások inkább az óra belsejében történetek, mégpedig a funkció vonatkozásában.

A Watch3 már 40 különböző aktivitás mérésére képes. 7-et közülük fel is ismer automatikusan, 33-at viszont manuálisan kell elindítani. Futás közben pl. még real-time adatokkal is visszajelzésekkel is szolgál, nem csak az edzés végeztével csekkolhatod teljesítményed.

Ha pedig rendelkezel Samsung TV-vel a Watch3 igazán király személyiedződ is lehet. 120 különböző edzés videó közül válogathatsz, amit azonnal le is játszhatsz a TV-n.

A GPS-t és Optikai Szívritmus monitort az Acitve2-ből örökölte meg a Watch3. Ezekkel a múltban több volt az általános negatív tapasztalat, mint a pozitív, így nem innék előre a medve bőrére. Emellé pedig érkezett még pulzoximéter is, amivel a véroxigén-szintet tudja becsülni az eszköz. Az Apple Watch után szabadon pedig az FDA is jóváhagyta az EKG-funkció működését a Galaxy Watch3-ban is.

A legpontosabb alvásmonitorozó funkció létrehozásának érdekében a Samsung összeállt a National Sleep Foundationnel, és létrehozak egy olyan rendszert, amiben az alvás különböző fázisait és minőségét egész profin tudják az óra segítségével monitorozni.

Ami pedig már az Apple Watchból is ismerős lehet, az Elesésérzékelő. Bár itt az óra a segítségnyújtó szerveket nem tudja még magától értesíteni, SMS-t viszont tud küldeni a vészhelyzeti kontaktoknak arról, hogy baleset ért.

A Watch3 azonban nemcsak az edzés terén okosodott meg. Most már sokkal inkább társ a mindennapokban is. Lehetőséged nyílik automatikus szöveges válaszok megadására és a forgatható gyűrűvel bizonyos funkciókat helyettesíthetsz és új gesztusok is megjelentek a vezérlésben, mint pl. a kezed ökölbeszorításával tudod fogadni a hívásokat vagy a csuklód elfordításával el is utasíthatod azokat. Az LTE-vel felszerelt modellek esetén pedig mindezt megteheted anélkül, hogy a telefonod nálad lenne.

Világéletemben Apple Watch felhasználóként őszintén várom a tesztterméket. Kevés dolog van, amit szeretnék kipróbálni, de a Watch3 41 mm-es verziója pont ilyen… Neked bejön?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó