IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Siri már az állatok nyelvén is megszólalhat

Az iOS 14.3 elvileg állathangokkal bővítette a digitális asszisztens repertoárját, de egyelőre még nem minden felhasználónál tűnt fel a funkció.

2003 környékén egy töriórán felfedeztem, hogy az akkori Siemens C akármi telefonomon több állathang is előre volt telepítve SMS jelzőhangként. Miközben a tanárnő beszélt, egymás után elkezdtem lejátszani őket: kutya, kakas, disznó. Mivel falusi iskolába jártunk, Márti néninek eleinte fel sem tűnt a dolog, ám a lóhoz érve elfogyott a türelme, s hangosan felkiáltott: mi van itt, valakinek farmja lett?!

Manapság persze már egyből a telefonra gyanakodnának a derék pedagógusok, ettől függetlenül viszont a poént hamarosan akár Siri segítségével is elsüthetjük. A CNBC ugyanis kiszúrta, hogy a tegnap megjelent iOS 14.3-mal az asszisztens képes bizonyos hangok „utánzására” is. Ehhez csak (angolul) fel kell tennünk neki a kérdést, hogy „Hey Siri, milyen hangja van egy hosszúszárnyú bálnának/ kacsának/uszkárnak/macskának.” A funkció ráadásul nem csak állatokkal működik, a CNBC-nél vonattal és hárfával is tesztelték a dolgot. Az Apple a lap kérésére azt mondta, hogy összesen több száz lehetőség létezik az állat, hangszer, jármű témakörökben.

A beszámoló szerint Siri kifejezetten realisztikus hangokkal válaszol, azaz nem a meseszerűen eltúlzott vonalat viszi. A hang mellé ráadásul képet is kapunk, illetve néhány tudnivalót az adott állatról vagy dologról, egyenesen a Wikipedia adatbázisából. Az egyetlen bibi, hogy a funkció elvileg nem élesedik automatikusan az iOS 14.3 telepítésével, a 9to5Mac-nek legalábbis még a friss rendszeren sem sikerült előcsalogatnia.

Nálam mindenesetre már települ a rendszerfrissítés, lehet, hogy megejtek egy iskolalátogatást…Márti néni, jövök!

Forrás: CNBC

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó