IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sokkal hatékonyabbá válik a Google Drive keresője

Nekem néha rémes álmaimban köszön vissza Drive-ban történő kutatás elveszett fájlok után. Pedig ez akár lehetne a valóság is. Amekkora keresőóriás a Google, annyira nem sikerült belőlni a tárhely kereső funkcióit, eddig. Ezentúl viszont sokkal hatékonyabban tudunk majd keresgélni a megosztott dokumentumok között a Drive-ban.

A hatékony keresés nagyban meg tudja könnyíteni a mindennapi életünket, különösen igaz ez a Google termékeire. A haladó felhasználók valószínűleg ismerik a Gmail kereső operátorait, melyekkel rengeteg időt meg lehet spórolni. Ezek közül egyesek a Driveban is használhatók dokumentumkeresésre, a legújabb frissítésnek köszönhetően pedig hatékonyabban működnek, mint valaha.

A Google tegnap egy vadiúj kereső operátorral bővítette a felhozatalt, hármat pedig frissített. Az újonnan bevezetett “sharedwith:” nagyon jól jön akkor, ha azokat a dokumentumokat szeretnénk listázni, amelyeket megosztottunk valakivel, vagy pedig megtekintési, kommentálási vagy szerkesztési lehetőséget adtunk neki. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy a kettőspont után odabiggyesztjük az illető e-mail címét, és találatként megkapjuk az összes dokumentumot, amelyben valamilyen szinten érintett.

Forrás: androidpolice

Három, már korábban is létező operátor az új bevezetésének fényében némileg megváltozott:

“From”: korábban azokat a fájlokat szűrte ki, melyek a megadott e-mail cím birtokosának tulajdonát képezik. Ezentúl a használatával azok az elemek jelennek meg, amelyeket az adott cím megosztott velünk.

“To”: mostantól azokat a fájlokat listázza, amelyeket megosztottunk egy bizonyos e-mail címmel. Eddig a megtekintésre, kommentálásra, vagy szerkesztésre bocsátottakat szűrte ki.

“Owner”: a cím által tulajdonolt elemeket listázza, gyakorlatilag azt a funkciót látja el, mint korábban a “from”.

A Google egyúttal azt is közölte a felhasználóival, hogy a “from” és a “to” nem fog működni a 2021. februárja előtt megosztott fájlokkal.

Forrás: androidpolice és makeuseof

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó