IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sorozatfelvétel készítése iPhone-on egy aprócska trükkel

Azt már eddig is észrevehetted, hogy az iPhone-ok 11-es szériáján teljesen másképp működik a Burst mode, vagyis sorozatfelvétel készítése, mint ahogy megszokhattuk. Az iOS 14 pedig még egy aprócska extrát is ad a dologhoz.

Kezdjük a változással. Mint ahogy azt már az évek során megszokhattad, ahhoz, hogy sorozatfelvételt készíts elég hosszan nyomva tartanod a kioldógombot és már darálhatod is a képeket. Az iOS 13-ban azonban ez kicsit megváltozott azok számára, akik a legújabb készülékekkel rendelkeznek.

A 11-es széria esetében ugyanez a mozdulat már a fotózás közbeni rövidke videofelvétel elindítására szoltál, aka. QuickTake. iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone SE (2. generációs) készülék esetén sorozatkép készítéséhez csúsztasd balra a kioldógombot, és tartsa ott, majd a leállításhoz engedd el.

De, mivel mindig van egy de, most az iOS 14-ben visszahozták az egyszerűbb Burst mode-os fotózást és most már a hangerőnövelő gomb működik a sorozatfelvétel kulcsaként.

Viszont a működése nem automatikus, a Settings > Camera menüben a Use Volume Up for Burst opciót élessé kell tenned, hogy használhasd a gombot.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó