IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Spórolósra tervezi a Pixel 4a-t a Google

Most már szinte biztos, hogy az idén érkező Pixel 4a garantáltan pénztárcabarátabb konstrukcióban érkezik, mint a tavalyi Pixel 3a. Még annak ellenére is, hogy nagyobb tárhellyel fog rendelkezni. A spórolásnak viszont mindig ára van: az Active Edge funkciónak búcsút inthetünk.

Az Active Edge fő funkciója, hogy segít előhívni a Google asszisztensét – vagy bármelyik tetszőleges kompatibilis asszisztenst –, lenémítani a bejövő hívásokat és az ébresztőórát, mindössze azzal a mozdulattal, ahogy átfogod a telefonod.

A Pixel 2 volt az első készülék, amiben találkozhattunk a technológiával, azóta a Google minden egyes készülékében visszaköszönt ez a lehetőség. A Pixel 4a esetében viszont másképp lesz. Azt nem tudni, hogy az elkövetkezendőkben a Pixel 5 is szakít-e a hagyományokkal, vagy csak valóban a költséghatékonyság oltárán áldozták fel most ezt a lehetőséget.

Forrás: OnLeaks

Egyelőre úgy tűnik, hogy azért nem maradnak megoldás nélkül az új készülék gazdái. Az Active Edge-et egy dupla koppintásos érintés válthatja fel. Ehhez nincs szükség semmilyen speciális hardverre, a technológia ugyanis a sebességmérőt és giroszkópot veszi alapul.

Az már más kérdés, hogy a Google hogyan előzi majd meg a véletlenszerű érintéses baleseteket. Majd meglátjuk, ha már itt lesz a Pixel 4a.

Forrás és borítókép: Phone Arena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó