IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Érkezik a Facebook Shops, a vállalat saját webshop szolgáltatása

A Facebook újabb hatalmas lépés tett előre az e-kereskedelem terén: bejelentették Facebook Shops névre hallgató új szolgáltatásukat. Az új kereskedelmi platform egyaránt fog működni Facebookon, Messengeren, Instagramon és WhatsAppon is.

A vállalat az alábbiakban határozta meg az új szolgáltatás mibenlétét:

A Facebook Shops könnyebbé teszi a vállalkozások számára, hogy egy egyszerű webshopot biztosítsanak vásárlóik számára mind Facebookon, mind pedig Instagramon. Facebook Shopot létrehozni ingyenes és egyszerű. A vállalkozások kiválaszthatják, milyen termékeket szeretnének behelyezni kínálatukba, majd egyedi borítóképpel és a márkájukhoz passzoló színekkel testre szabhatják azok kinézetét és a shop egész megjelenését. Így minden eladó, attól függetlenül, hogy mekkora büdzsével rendelkezik vagy mekkora a vállalkozása mérete, könnyen az online térbe helyezheti tevékenységét és építhet kapcsolatot vevőivel úgy, ahogy neki kényelmes.

A funkció megszületésében állítólag nagy szerepet játszott a mostani COVID-19 világjárvány. A Facebook ezzel a funkcióval szeretné segíteni többek közt azokat a kis vállalkozásokat, akik bajban vannak, mert be kellett zárniuk vagy nem tudják hogyan vigyék eddigi fizikai boltjukat az online térbe.

A funkció különlegessége, hogy egységes módon fog működni nemcsak Facebookon, de Instagramon, Messengeren és WhatsAppon is. Instán a jelenlegi Activity tab helyére kerülhet be valamikor a nyáron és a Live videókban is elérhető lesz. Továbbá érkezik kiegészítő funkcióként a vásárlói hűségprogram is.

Egyelőre, a szokásos módon, csak néhány business számára működök a funkció, szépen lassan, az elkövetkezendő hónapok során gurul ki Facebook Shops mindenki számára.

Ha ez a funkció valóban olyan jó és egyszerű lesz, mint ahogy azzal a bemutató kecsegtet, akkor a Facebook megint nagyot húzott és rendes konkurenciája lehet az eddigi megoldásokat biztosító webshop motoroknak. Na, meg persze még egy kicsit jobban sikerül ismét a bőrünk alá mászniuk. Tényleg mindenütt ott vannak.

Forrás és borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó