IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Szabálytalanritmus-értesítések konfigurálása Apple Watchon

Bár az EKG funkciót nyújtotta lehetőségeket csak 4. generációs vagy annál újabb (kivéve SE) okosórák tulajdonosai élvezhetik. Szerencsére a szabálytalanritmus-értesítések már azok számára is elérhetők, akik 1. generációs vagy annál újabb Apple Watchcsal rendelkeznek.

Az Apple az alábbiakban ismertette a funkciót:

Az 1. generációs vagy annál újabb Apple Watchok optikai pulzus szenzorát használva a szabálytalanritmus-értesítés funkció időnként ellenőrzi a felhasználó pulzusát a háttérben, szabálytalan szívritmus jeleit keresve, mely akár pitvarfibrilláció előjele is lehet. És értesíti a felhasználót arról, ha 65 percen belül, legalább öt esetben szabálytalan szívritmust érzékelt.
Apple Support

Ahhoz, hogy a leghamarabb értesülhess ezekről a problémákról, élesítsd a szabálytalanritmus-értesítéseket órádon és telefonodon.

Ehhez nem kell mást tenned, mint

  • nyisd meg a Watch alkalmazást a telefonodon
  • a Saját óra fülön válaszd a Szív alkalmazást és
  • a Pulzusszám-értesítések menüpontnál engedélyezd a Szabálytalan ritmus értesítéseket

Ha ezzel megvagy, készülékeid innentől kezdve már logolják a megfelelő információkat, melyeket az alábbiakban tudsz visszanézni és nyomon követni.

  • Az Egészség alkalmazásban válaszd a Szabálytalan-ritmusértesítések menüpontot

Az összes adat megjelenítése opcióval már listázhatod is méréseket, míg a Kedvencekhez hozzáadva instant értesülhetsz arról, milyen méréseket végzett az órád.

A beállítások során számtalan információt kaphatsz arról mit és hogyan is mér az órád, ezekhez látogasd meg A szabálytalan szívritmussal kapcsolatos értesítésekről, A működés részletei vagy a Négy dolog, amelyet tudnia kell menüpontokat.

Emelett az Apple számtalanszor kiemeli, hogy:

  • Az Apple Watch nem tud észlelni szívrohamot. Azonnal hívd a mentőket, ha mellkasi fájdalmat, nyomást vagy feszülést érzel, illetve úgy gondolod, hogy szívrohamod van.
  • Az Apple Watch nem ellenőrzi folyamatosan, hogy tapasztalható-e pitvarfibrilláció, vagyis az Apple Watch nem tud észlelni minden egyes pitvarfibrillációs epizódot, és így előfordulhat, hogy nem kapnak értesítést a pitvarfibrillációval rendelkező emberek.
  • Ha nem érzed jól magad, akkor is konzultálj orvosoddal, ha nem kaptál értesítést. Súlyos rendellenességet jelezhetnek az olyan tünetek, mint a gyors, kalapáló és szabálytalan szívverés, a szédülés és az ájulás.
  • Ne módosíts az orvosságaid anélkül, hogy konzultálnál orvosoddal.
  • Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az értesítés szabálytalan szívritmust, de nem pitvarfibrillációt jelez.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó