IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Szétoltja a zenei ízlésedet a Spotify-elemző AI bot

Ha szeretted visszanézni az éved a Spotify saját év végi összesítőjében, akkor itt az ideje, hogy őszinte reakciót kapj a zene ízlésedre vonatkozóan.

Az éves Spotify Wrapped lista tök vidám, emlékeztet a kedvenc számaidra és előadóidra és megjegyzi, hogy milyen jó ízlésed van. Az idei évhez azonban valami mogorvább illik és a The Pudding botja a szörnyű bűneink miatt ítél meg minket.

Ha kíváncsi vagy Te is arra, hogy mennyire „basic” a zenei ízlésed, a „How Bad is Your Spotify” címet viselő oldalon jelentkezz be a Spotify-fiókoddal. Az AI mesterséges bunkója aztán kíméletlenül szétszed, miközben olvassa be a lejátszási listákat és a legtöbbet játszott zenéidet. Mielőtt bármilyen eredményt mutatna, kérdéseket tesz fel neked, hogy valóban azért hallgattál-e bizonyos számokat, mert tetszenek.

Forrás: Pudding

A végső ítélet több kötőjeles kifejezés formájában következik, majd egy oldala laza kis statisztikák. A Spotify Wrapped azt akarta, hogy büszkék legyünk erre az évre, de sosem árt igazán szembesülni a tényekkel. Természetesen engem is szétszedett a bot, persze bevallom, tényleg megérdemeltem a sok Shawn Mendes és Taylor Swift hallgatás után, de hát túl voltam egy szakításon, na. Nézzétek végig engem hogyan oltott a sárga földig a bot:

A bot valójában sajnos nem annyira személyre szabott. Mindenkinek ugyanazokat a kérdéseket fogja feltenni, eléggé akadozó hangnemben. És nem hiszem, hogy bárkinek azt mondaná, hogy na neked jó az ízlésed.

Várjuk a kommentekben, hogy nektek milyen az ízlésetek!

Forrás: TheVerge
Borító: Cosmo.co

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

A Spotify betör a hangoskönyvek piacára

Anikó

A Spotify leelőzte az Apple Musicot

Anikó