IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

TestFlight – Az App Store alternatív valósága

Néhányan az Apple fejlesztői közösségben egyfajta alternatív, sokkal exkluzívabb, de kevésbé szabályzott App Store-ként használják a vállalat béta tesztelő platformját, a TestFlightot.

Egyre nagyobb port kavar az Apple egyedi App Store szabályzásából és monopol helyzetéből származó ügy. Ennek egy kisebb adaléka a TestFlightos kiskapu.

A vállalat 2014-ben vásárolta meg a fejlesztői eszközt, ami abban segíti az alkalmazások készítőit, hogy kisebb béta tesztelő csoportok számára kiadhassák a saját címeiket, mielőtt azok bekerülnének élesben az App Store-ba, ahol már mindenki számára elérhetővé válnak. Most azonban úgy tűnik, néhány fejlesztő az utolsó lépéssel már nem él…

Forrás: Apple

A Protocol információi szerint számtalan fejlesztő készít privát alkalmazásokat és tesztel olyan funkciókat, amiket az App Store-ba kerülő appokkal már nem lenne lehetséges megvalósítani, leginkább az alkalmazásbolt szigorú szabályozása miatt.

Alap esetben a TestFlightos alkalmazások olyan alap funkciókat tartalmaznak és tesztelnek, amik nem kerülhetnének be az App Store-ba, mások viszont szándékosan tartják meg az appokat „béta fáziban”. Ezzel próbálnak egy fajta exkluzivitást és hype-ot keríteni alkalmazásaik köré.

A TestFlightos appokban továbbá az is nagyon csábító, hogy nem kell annyira erős szabályozásnak megfelelniük, mint az App Store-ba felkerülő appoknak, ráadásul nincs jutalékrendszer sem. Az viszont megkötés, hogy maximum 10 000 felhasználót számolhatnak ezek az alkalmazások. Azon kívül bárki tölthet le TestFlightos appokat is.

Forrás: Userlook Blog

Az App Store körül kirobbanó háború bár viszonlag frissnek számít, a felszín alatt számtalan elégedetlen hangot lehetett már korábban is hallani. Azonban nem biztos, hogy egy szabályozatlan felületet és szoftver verziókat használni a legjobb ötlet. Hiszen így nem csak a jó dolgok juthatnak be készülékünkben, de azoknak is támadási felületet kínálhatunk, akik visszaélnének a helyzettel. Abból pedig mindig akad bőven.

Te bevállalnád, hogy a TestFlightról töltsd az appokat vagy mezei felhasználóként jó neked az App Store biztonsága?

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó