IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Többféle iPad és az Apple Glasses is szerepel Kuo jóslatában

Ming-Chi Kuo az elmúlt időszakban keveset hallatott magáról. Most azonban előkapta noteszát, és megosztotta legfrissebb befektetői jegyzeteit a soron következő iPadekről és az Apple kiterjesztett valósággal működő szemüvegéről.

Legfrissebb információi szerint az Apple még idén, az év második felében előáll egy 10,8”-es iPaddel és azt követően egy iPad minit dobhatnak piacra 2021 első felében valahol a 8,5” és 9”-es mérettartományban.

Forrás: Digital Trens

A jelenlegi iPad mini 7,9”-es kijelzővel bír. Ehhez képest a 8,5”-9”-es méret egész baráti lehetne. Főleg, ha az eszköz megtartaná eredeti méretét és a megnövelt kijelzőméretet a kávák csökkentésével érnék el. Viszont akkor kezdeni kell valamit a Home gombbal és Touch ID-val is… A tavalyi frissítés során semmihez sem nyúltak kívülről, belülről lett csak erősebb az Apple legkisebb tablete.

Jogosan merülhet fel a „De miééééért?!” érzése. Kuo szerint a mosásban kicsit összement iPadek értékesítésének a kulcsa a gazdaságosság és megengedhetőbb ár lenne, lásd iPhone SE.

Emellett még a pakliban vannak Kuo korábbi hírei is a kijelzőbe épített Touch ID-s iPad Airről is. Jelenleg a vállalat kínálatában a Pro modellek mellett egy 10,2” iPad és egy 10,5”-es iPad Air található. A 10,2”-es modell frissítése nem tűnik túl életszerűnek, már csak az új technológia beépítése miatt sem. Főleg, ha az élhetőbb árak kialakítása lehet a fő szempont az értékesítések során.

Forrás: iDropNews

Továbbá érkeztek még hírek a mindig késésben lévő kiterjesztett valósággal működő Apple Glassesról is. Most 2022-ről szól a fáma – korábban volt már 2023 is – többek közt az új MR/AR technológia implementálásának nehézségei és költségessége miatt. Mindenesetre, mindkét dátum elég sokára esik, hogy addig még bármi meg is történhessen, meg annak az ellenkezője is…

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

Elérhető az iPadOS 16

Anikó

M2-es és M1-es iPad Pro – mi változott?

Anikó