IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google nyerheti az elérhető árú készülékek versenyét?

Ha Cupertinóban eddig azt gondolták, hogy megváltoztathatják a játszma állását az iPhone SE bemutatásával, akkor könnyen lehet, hogy tévedtek. A Google visszavág: jön a még kedvezőbb árfekvésű Pixel 4a.

Amikor számtalan zászlóshajó készülék esetén már az 1000 dollárt bőven felülről súroló árakról beszélhetünk, senkinek meg sem rebben a szeme. A tikkelést már inkább az idézi elő, amikor egy készülék gyanúsan olcsón ígér jó minőséget.

Az iPhone SE esetében már tudjuk mi a jól bevált recept a boldogsághoz és kevésbé borsos árhoz: fogd a legújabb belsőt és pakold bele a megmaradt régi külsőbe. Bamm, magic!

Forrás: PBK Reviews

Idén sikerült a 64 GB-os régi köntösbe bújtatott új modell árát 399 dollárra leszorítani. Jól sikerült az időzítés: a fél világ éppen gazdaságilag lángokban áll, mikor jön jól, egy jóval megengedhetőbb árú iPhone a kínálatba? Hát persze, hogy most. Amikor az emberek ugyanúgy vágynak egy – még mindig valamilyen szinten státusszimbólumnak számító – iPhone-ra, de jóval kisebb kerettel rendelkeznek.

Lehet, hogy ezzel a húzással a vállalat teljesen új csatatérre terelte a “háborút” örök riválásával a Google-lel. És új, a “ki tud olcsóbban jobbat készíteni” irányba mennek el az összecsapások. Lehet, hogy végre a kereslethez fog igazodni a kínálat, amire már évek óta nem volt példa a top kategóriában.

Forrás: OnLeaks

A Google ugyanis gondolt egyet, és villantotta a Pixel 4a ötletét. A legutóbbi hírek szerint pedig a 128 GB-os verzióért csupán 349 dolláros árat kérhetnek. A modell elődje, a Pixel 3a 64 GB-os verziója 399 dolláros kezdő áron futott, így kicsit nehéz elképzelni, hogy az utódja ennyivel olcsóbb lehet. Azonban tekintve, hogy mennyire rosszul mennek a Pixel 4 eladásai, az sem lenne csoda, ha a Google valami drasztikus lépésre szánná el magát, hogy ne essen ki a versenyből.

Ha hihetünk a híreknek, akkor tényleg elég szélsőséges lesz a készülék, nem csak árak tekintetében: a kijelző méretét jóval lecsökkenthetik, visszahozhatják a jack csatlakozót, a teljesítményt pedig valahová a Pixel 3 XL környékére lőhetik be, ami jó 2 évvel ezelőtt volt vezető készülék. Ezzel szemben az iPhone SE-be a mostani 11-es széria motorja került…

Én simán adnám, ha a gyártók nemcsak azzal próbálnák egymást túllicitálni, hogy ki tud minél magasabb árat kihúzni úgy a fogyasztók zsebéből, hogy mostanság azért óriás újdonságot nem igazán villantanak. Sokkal nagyobb kihívás lenne minőségi készülékeket elfogadható áron készíteni, legalábbis az én olvasatomban.

Forrás és borítókép: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó