IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Az Apple és a Meta közötti rivalizálás látszólag leginkább a magánéletről szól, de a kiterjesztett valóság, a viselhető eszközök és az okosotthon-eszközök terén is kialakulóban lehet a verseny a két techóriás között.

A Bloomberg Power On hírlevelének legújabb számában Mark Gurman összehasonlítja a két Szilícium-völgyi óriás AR-, okosóra- és otthoni eszközkezdeményezéseit.

Míg az Apple adatvédelmi frissítéseket adott ki, amelyek hatással voltak a Meta üzletére, addig a Meta – korábbi nevén Facebook – kritizálta az Apple App Store politikáját. Gurman azonban azt állítja, hogy a rivalizálás akkor fog kicsúcsosodni, amikor a két vállalat más területeken is versenyezni kezd.

A Meta például jelenleg a Project Cambria nevű vegyes valóságot használó headseten dolgozik. Állítólag az Apple is fejlettebb vegyesvalóság-vizort fejleszt, amely valószínűleg jóval drágább lesz, mint a Meta verziója.

Facebook is spending billions to buy up the metaverse - Vox
Forrás: Vox

Emellett az Apple Watchnak a jövőben konkurenciát jelenthet egy Meta márkájú okosóra, amely egészségügyi és kommunikációs funkciókat is tartalmazhat.

Végül a Meta a Portal eszközcsaláddal az okosotthon-termékek felé terjeszkedett. Az Apple a HomePoddal és a HomeKittel versenyez a piacon.

Gurman azonban úgy véli, hogy az Apple azon van, hogy komolyan vegye az okosotthon-üzletágat. A pletykák szerint a vállalat egy kombinált set-top boxon dolgozik, amelybe hangszórót is beépítettek, valamint egy olyan eszközön, amely a Portalhoz vagy az Amazon Echo Show-hoz hasonló lehet.

Gurman szerint a végeredmény az, hogy az Apple és a Meta valószínűleg előbb utóbb összecsap a viselhető-, az otthoni- és az AR-eszközök piacán.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó