IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Mostantól rendszeresen rangsorolja legnépszerűbb tartalmait a Netflix

A Netflix végre enyhített a nézettségi mutatókat övező titoktartásán, és elkezdte közzétenni a legnépszerűbb tévéműsorokat és filmeket részletező heti jelentését.

A frissítéseket minden kedden egy erre a célra létrehozott weboldalon teszik közzé. A statisztikák részletesen bemutatják majd, hogy az egyes címek hány órányi nézettséget halmoztak fel világszerte, valamint az összességében legnépszerűbb műsorokat.

Az évek során rengeteg visszajelzést kaptunk a mérőszámainkkal kapcsolatba – írta a szolgáltatás egy blogbejegyzésben. Ezért idén nyáron visszatértünk a tervezőasztalhoz, és ma örömmel indítjuk el a Top10 on Netflixet – egy új weboldalt, amely heti globális és országos listákat tartalmaz a szolgáltatásunk legnépszerűbb címeiről.

Az adatok 2021. június 28-ig nyúlnak vissza. A top 10-es lista az eredeti tartalmakat és a harmadik féltől származó műsorokat egyaránt magában foglalja, és a nézettségi statisztikákat hétfőtől vasárnapig tartó időszakra vonatkozóan méri.

Jelenleg a Netflix top 10 filmjei között szerepel a Red Notice, a Love Hard és a The Harder They Fall. A legnépszerűbb műsorok között szerepel a Narcos: Mexico 3. évada és az Arcade 1. évada is.

A Netflix további részleteket is közölt a módszertanáról, és elmondta, hogy egy harmadik fél számviteli cég fogja felülvizsgálni az adatokat, és 2022-ben jelentést tesz közzé.

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Jelszómegosztási lehetőségen dolgozik a Netflix

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Megkezdte a játékok tesztelését a Netflix

Anikó