IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tönkrevághatja a MagSafe töltő a telefontokokat

Az iPhone 12 és 12 Próval érkező új töltőkiegészítők, a MagSafe adapterek úgy tűnik mégsem annyira mesések, mint amilyennek első blikkre látszottak. A vezeték nélkül töltés közben használt tokokon bizony csúnya nyomokat hagyhatnak és nem is működnek mindennel rendesen.

A vállalat gyorsan meg is említette az ügyet a MagSafe-hez dedikált támogatási leírásban olyan egyéb infóm mellett, mint hogy nem szükséges 20 W-os USB-C töltőfej ahhoz, hogy a MagSafe kábel működjön, elég 12 W-is, de az egyértelműen nem fogja full kakaón felnyomni a telefont. 

Annak viszont van egy másik hátulütője is, ha 20 W-osnál kisebb hálózatit töltőt használunk. Az induktív töltés önmagában kevesebb energiát juttat az eszközhöz, mint amit az adapter felvesz, így azok, akik legalább 15 W-tal szeretnék tölteni MagSafe használatával a telefonjukat, igenis szükségük lesz a 20 W-os dugaljra. 

Forrás: MacRumors

A dokumentumban az Apple azt is részletezi, hogy MagSafe-es töltés során távolítsanak el mindent a készülék és a mágneses töltőfej közül. Ne legyen ott hitelkártya, személyi, bármilyen mágnescsíkkal és RFID chippel ellátott kártya. Hovatovább, most már egyértelműen kiderült, hogy a MagSafe töltő nem működik az új eredeti Apple iPhone-bőrtárcával. 

Ugyanebben a cikkben található egy finom utalás arra, hogy ha tokkal együtt használja az ember a töltőt, akkor a mágneses fej köralakú nyomot hathat a bőr tokokon. A MacRumors olvasói szerint ugyanez a helyzet a szilikonból készült tokokkal is.

Itt vannak az Apple előirányzékolt intelmei a felhasználók számára:

  • Ne helyezzen hitelkártyákat, beléptető kártyákat, útleveleket vagy kulcstartókat az iPhone és a MagSafe töltő közé, mert ez károsíthatja a mágneses csíkokat vagy az RFID-chipeket. Ha van olyan tokja, amely ezen érzékeny tárgyak bármelyikét tartalmazza, akkor töltés előtt távolítsa el őket, vagy ellenőrizze, hogy azok nem a készülék hátulja és a töltő között vannak-e.
  • Mint más vezeték nélküli töltő esetében, az iPhone vagy a MagSafe töltő kissé melegebb lehet, miközben az iPhone töltődik. Az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához, ha az akkumulátor túlságosan felmelegszik, a szoftver korlátozhatja a töltést 80 százalék felett. Az iPhone vagy a MagSafe töltő melegebbé válhat, és a töltés erősebb igénybevétel esetén elhúzódhat. Az iPhone töltése újrakezdődik, amint a hőmérséklet csökken.
  • Az iPhone nem töltődik vezeték nélkül, ha egyidejűleg a Lightning csatlakozón keresztül csatlakozik a hálózathoz – ekora az iPhone a Lightning cssatlakozn keresztül veszi csak fel az áramot.
  • Ha iPhone-ját bőrtokban tartja, miközben a MagSafe töltővel tölti, akkor a tokban kör alakú lenyomatok keletezhetnek.

Csodás… Az egyelőre nem tiszta, hogy a károsodás maradandó-e, amint lesz lehetőségünk, mi is kipróbáljuk. Mondjuk én biztosan nem, mert messziről kerülöm a telefontokokat. 😉

Borítókép: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó