IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kagyló alakú telefonon dolgozhat a Huawei

Nagyon stílusos lenne, ha sikerülne reprodukálni a régi kihajthatós telefonokat.

Az egyik kedvenc dolgom a 2000-es években az volt, amikor valakire idegesen rácsaphattam a kihajthatós telefonom, és szerintem ezzel nem voltam egyedül. A különleges dizájnok korszaka volt, a kicsúsztathatós telefonok mellett a kihajthatósok mentek nagyot, de „kipörgethető” Nokia 7373 is klasszikus volt.

Amíg várunk a beharangozott Mate Xs szériára, úgy tűnik, hogy a Huawei szeretne egy kis konkurenciát a Galaxy Z Flipnek. Legalábbis azon formatervezési szabadalom alapján, amelyet áprilisban nyújtottak be a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdoni Hivatalnál.

A képet nézve a telefon egy kis kivétellel teljesen úgy néz ki, mint a Galaxy Z Flip – de itt a külső képernyő jelentősen nagyobb, és valószínűleg nem csupán az értesítésekre és az idő kijelzésére szánták. A hátlap felső részének jobb részét foglalja el, ahol a kamerák vannak elhelyezve.

Meglátom, és alig várom, hogy valakire rácsaphassam újra – Forrás: LetsGoDigital

Elülső kamerának mondjuk nem látjuk a helyét ezeken a terveken, de az azért lehet mert a külső kijelző szolgál alapul a szelfik számára. Így az elülső kialakítás, ahol az összecsukható kijelző rész van, letisztult lehet a kivágások nélkül.

Sajnos olyan kép nincs a tervről, ahol a telefont oldalról láthatnánk, úgyhogy nem tudjuk pontosan, hogy lesz-e kis rés a két panel között. Viszont nem tudjuk, mennyire dolgozik komolyan a Huawei ezen a kialakításon, mert sajnos az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy az ilyen speciális dizájn általában borzasztó drága árcédulát, középkategóriás specifikációkkal jelent.

Nektek tetszik a kialakítás?

Forrás: GSMArena
Borító: GizChina

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin