IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új Apple Pencil is jöhet az iPad Pro mellé

A Weibón felbukkanó információ szerint az Apple az Apple Pencil új, harmadik generációjának piacra dobására készül, még az is elképzelhető, hogy az áprilisi „Spring Loaded” esemény részeként. Az UnclePan névre hallgató Weibo-fiók, a múltban már egész pontos jóslatokat szellőztetett meg.

A harmadik generációs Apple Pencil ötlete egy, a Twitteren megosztott fotón került először a köztudatba (és a pletykacunamiba) a múlt hónap során. A kiegészítőt azonban nehéz volt megkülönböztetni az első generációs érintőceruzától, mert a képen látható eszköz burkolata inkább fényes, mint matt felületű.

A szóban forgó Apple Pencil

A jelenlegi Apple Pencil felhozatalba utoljára 2018-ban került új tag, a 2018-as iPad Pro mellett. Mely nem váltotta le teljes egészében az első verziót, az Apple továbbra is forgalmazza mindkét generációs ceruzáját. Lévén egyes iPadek, például a 9,7”-es iPad és iPad mini, nem kompatibilisek a második generációs Pencillel.

A részletek nem túl pontosak, de lehetséges, hogy a harmadik generációs Apple Pencil tartalmaz néhány új érzékelőt, amelyek csak az újonnan megjelenő, 2021-es iPad Pro kijelzőivel működnek majd. Ezek jelenthetik új funkciók eljövetelét, de akár nagyobb pontosságot is lehetővé tehetnek a digitális toll számára. A közelgő 12,9”-es iPad Pro egyik várható újdonsága egy Mini-LED kijelző, amely megnövelheti a fényerőt és a kontrasztot.

Forrás: MacRumors

Az új iPad Pro feltehetően az Apple legújabb A14X SoC-jét fogja tartalmazni, amely az iPad Pro teljesítményét összhangba hozza az M1-es Mac sorozatban látottakkal. A Bloomberg szerint az eszköznek először lesz Thunderboltos USB-C portja is, amely lehetővé teszi a kompatibilis kiegészítők szélesebb univerzumának csatlakoztatását a táblagéphez.

Ugyanez az UnclePan Weibo bejegyzés azt is állítja, hogy az AirPods 3 is már a kanyarban lehet. Jövő hét kedden kiderül…

Borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó