IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

108 MP-es kamerával érkezik a Motorola új budget telefonja

A Moto G60 és kistetvére, a Moto G40 Fusion elsőként Indiában, április 20-án kerül piacra.

A Motorola már korábban megszellőztette, hogy két új modell érkezik a G-szériába, most pedig azt is elárulták, hogy milyen néven és milyen specifikációval lesznek majd kaphatóak.

A Moto G60-nál egyértelműen a fényképezésre és videókészítésre fektették a hangsúlyt, hiszen középkategóriás készülék létére 108 MP-es főkamerát kapott. Az elkészült fotókat egy 6,8″-os, 120 Hz-es frissítésre képes HDR10 kijelzőn csodálhatjuk meg, a háttérben a szálakat pedig egy Qualcomm Snapdragon 732G mozgatja majd.

Forrás: androidcentral

A fenti specifikációk alapján a Moto G60 a cég Redmi Note 10 Pro Maxra adott válasza szeretne lenni. A külsejét tekintve nem sokban különbözik a gyártó korábbi, olcsóbb telefonjaitól. Megkapjuk a megszokott, középen elhelyezkedő, kijelzőbe épített szelfikamerát, és a háta közepén található, denevér logóba integrált ujjlenyomat olvasót. A jobb oldalon helyet kapott egy dedikált Google Assistent gomb is.

A másik érkező, a Moto G40 Fusion is megkapta a fent említett chipsetet és a 120 Hz-es képfrissítést, a főkamera viszont már csak 64 MP-es lesz. A kamerák közötti különbség mellett biztosan lesznek még eltérések a két telefon tekintetében, de erről egyelőre nem osztott meg több információt a Motorola.

Ami a szoftvert illeti, várhatóan mindkét készülék Android 11-et futtat majd. A gyártó Instagram oldalán közzétett teaser videó alapján mindkét készülék vállalati szintű ThinkShield biztonsági platformmal lesz felvértezve.

India után minden bizonnyal az Egyesült Királyságban lesz majd elsőként megvásárolható a két újonc, nyár elejére pedig Európába is megérkezhetnek.

Forrás: androidcentral

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó