IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új eszközök sorát hozhatja az idei év

Az Apple számos új terméken dolgozik, amelyek idén ősszel kerülnek piacra, és a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint ez lesz az új eszközök legszélesebb skálája, amelyet az Apple valaha is bemutatott.

A legújabb Power On hírlevelében Gurman kifejti, hogy az Apple négy új iPhone-on (iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max), egy frissített, alsó kategóriás MacBook Prón, egy frissített, nagyobb képernyős iMacen, egy új Mac Prón, egy újratervezett MacBook Airen, egy második generációs AirPods Prón, három Apple Watchon (Series 8, SE és Rugged), egy alsó kategóriás iPaden és új iPad Pro modelleken dolgozik.

Forrás: 9to5Mac

Gurman szerint az új termékek többsége az őszi hónapokban várható, de van rá esély, hogy az iMac korábban érkezik. Az Apple márciusra vagy áprilisra tervez egy tavaszi eseményt, amelyen bemutatják az 5G iPhone SE-t, az A15-ös chippel frissített iPad Airt és talán legalább egy Macet.

Az Apple a tavaszi eseményt felhasználhatja arra, hogy az M1 Pro chipet egy másik Macbe, akár egy magasabb kategóriás iMacbe vagy Mac mini számítógépbe is beépítse, de a Mac-frissítések nagy része, amelyek között a Mac Pro új verziója és egy teljesen megújult MacBook Air is szerepel, valószínűleg nem történnek meg ősz előtt.

Forrás: MacRumors

Gurman úgy véli, hogy a készülő iPad Pro M2 chipet és vezeték nélküli töltést kap, ami miatt inkább az őszi, mint a tavaszi bevezetésre esélyes. Az Apple azonban kilenc új iPad és három új iPhone modellre vonatkozó hatósági bejelentést nyújtott be, így lehetséges, hogy a tavaszi eseményen egynél több iPad is frissülhet.

Az Apple 2022-re tervezte az AR/VR headset bemutatását is, de a pletykák szerint az eszköz debütálása 2023-ra tolódhatott, mivel még vannak megoldásra váró problémák.

Az Apple tavalyi tavaszi eseményére áprilisban került sor, így idén is hasonló időzítéssel találkozhatunk. A tavaszi eseményt júniusban a WWDC követi, ahol az iOS 16 és a macOS 13 bemutatására kerül sor, majd ősszel, mivel annyi terméket terveznek, az Apple valószínűleg legalább két eseményt tart majd.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó