IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hamarosan érintés nélküli fizetések elfogadására is alkalmasak lehetnek az iPhone-ok

A Bloomberg új jelentése szerint az Apple egy olyan új funkciót fejleszt, amely lehetővé tenné az iPhone-felhasználók számára, hogy érintés nélküli technológiával, külön hardver nélkül fogadjanak el bankkártyás fizetéseket. A jelentés kifejti, hogy az Apple rendszere valószínűleg az Apple Pay-hez hasonló NFC technológiát használ majd.

A jelenlegi állás szerint azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek iPhone-nal szeretnének fizetéseket elfogadni, külső, harmadik féltől származó hardvert kell használniuk. Ez a hardver gyakran a Square pénzügyi szolgáltató cégtől származik, amely több különböző fizetési terminált is forgalmaz iPhone és iPad készülékekhez.

Az Apple a Square hardvereit is megelőzhetné azzal, hogy a beépített NFC-chip segítségével közvetlenül az iPhone készülékbe integrálná a tap-to-pay terminál technológiát. Ez azt jelenti, hogy a kisvállalkozások külső hardver nélkül is képesek lennének elfogadni a tap-to-pay fizetéseket. A funkció látszólag az Apple Pay szolgáltatással is működne, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy iPhone-jukat egy másik iPhone hátlapjához érintve fizessenek.

Egyelőre nem világos, hogy a fizetéselfogadási lehetőség az Apple Pay részeként lesz-e brandelve, bár a funkción dolgozó csapat az Apple fizetési részlegén belül dolgozik. Azt sem tudni, hogy az Apple egy meglévő fizetési hálózattal kíván-e partnerséget kötni a funkcióhoz, vagy egyedül indítja el azt. 

A mai jelentés szerint az Apple az elkövetkező hónapokban, talán már az iOS 15.4-gyel megkezdheti a funkció bevezetését egy szoftveres funkció révén. Az Apple tegnap kiadta az iOS 15.3-at a nagyközönség számára, így az iOS 15.4 béta tesztelése várhatóan inkább előbb, mint utóbb megkezdődik.

Ahogy a Bloomberg jelentése rámutat, az Apple belső erőfeszítései ennek a funkciónak a bevezetésére azután történnek, hogy 2020-ban mintegy 100 millió dollárért felvásárolta a Mobeewave-et. Mielőtt az Apple felvásárolta volna őket, a vállalat úgy hirdette magát, hogy a telefonod egy érintésével zökkenőmentesen fogadhatsz el bankkártyás fizetéseket.

Borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó