IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új, M2-es iPad Prókat mutatott be az Apple

Az új iPad Pro új szintre emeli az Apple Pencil használati élményét, ProRes videofelvételt, szupergyors Wi-Fi 6E-t kínál és az iPadOS 16 új bivaly funkcióit is a szolgálatunkba állítja.

Az Apple ma bejelentette az új iPad Prót, melyet már az M2-es chip hajt meg. Az új készülék a hordozhatóság, a sokoldalúság és a hihetetlen teljesítmény tökéletes kombinációját nyújtja. A világ legfejlettebb mobil kijelzője, profi kamerák, Face ID, Thunderbolt is megfért a négy hangszórós hangrendszer keretében. 

Forrás: Apple

Az iPadOS 16 új funkciói – köztük a Stage Manager, a teljes külső kijelzőtámogatás, az asztali kategóriájú alkalmazások és a Reference Mode – még tovább viszik a profi munkafolyamatokat az iPaden. 

A fejlett hardver és az iPadOS 16 által az iPad Pro olyan nagy teljesítményű profi alkalmazások hihetetlen ökoszisztémájával rendelkezik, amelyhez foghatót egyetlen más készülék sem kínál a maga nemében. Az új iPad Pro mától rendelhető, a boltokban pedig október 26-tól, szerdától kapható.

Az M2, az Apple M-sorozatú chipjek következő generációjának kezdete, még több áttörést jelentő teljesítményt és képességet hoz az iPad Pro számára, az iparágban egyedülálló energiahatékonysággal, egységes memóriaarchitektúrával és egyedi technológiákkal.

Az M2 egy 8-magos CPU-t tartalmaz – az M1-nél akár 15 százalékkal gyorsabbat – a teljesítmény és a hatékonyság szempontjából egyaránt továbbfejlesztett magokkal, valamint egy 10-magos GPU-t, amely akár 35 százalékkal gyorsabb grafikus teljesítményt nyújt a pro felhasználók számára. A CPU-val és a GPU-val együtt a 16 magos Neural Engine másodpercenként 15,8 trillió műveletet képes feldolgozni – 40 százalékkal többet, mint az M1 -, így az iPad Pro még erősebbé válik a gépi tanulásos feladatok kezelésében. Az M2 chip emellett 100 GB/s egységesített memória-sávszélességgel rendelkezik – 50 százalékkal több, mint az M1 -, és akár 16 GB gyors egységesített memóriát is támogat, így a multitasking és a nagyméretű fájlokkal való munka még gördülékenyebbé válik.

Forrás: Apple

Az M2 teljesítménye kiterjed az új médiamotorra és a képjelfeldolgozó processzorra is, amelyek a fejlett kamerákkal kombinálva lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy első alkalommal ProRes videót rögzítsenek, és akár 3x gyorsabban kódolják át a ProRes felvételeket. Ez azt jelenti, hogy a tartalomkészítők egyetlen eszközzel mozis minőségű videót rögzíthetnek, szerkeszthetnek és tehetnek közzé terepen.

Az új iPad Pro és az iPadOS 16 által támogatott „lebegés” az Apple Pencil (2. generációs) ceruzával teljesen új dimenziót biztosít a felhasználók számára a képernyővel való interakcióhoz. Az Apple Pencil mostantól akár 12 mm-re a kijelző fölött is érzékelhető, így a felhasználók előnézetet láthatnak a munkájukról, mielőtt elkészítenék azt. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók még nagyobb pontossággal vázoljanak és illusztráljanak, és még könnyebbé teszi mindazt, amit a felhasználók az Apple Pencil segítségével tesznek. A Scribble segítségével például a szövegmezők automatikusan kitágulnak, amikor a ceruza a képernyő közelébe kerül, és a kézírás még gyorsabban alakul át szöveggé. A harmadik féltől származó alkalmazások is kihasználhatják ezt az új funkciót, hogy teljesen új jelölési és rajzolási élményeket tegyenek lehetővé.

Az új iPad Pro a Wi-Fi 6E,3 támogatásával a leggyorsabb Wi-Fi kapcsolatokat támogatja, így a gyors kapcsolatot igénylő felhasználók bárhová magukkal vihetik igényes munkafolyamataikat. A letöltések akár 2,4 Gb/s sebességűek, ami 2x gyorsabb, mint az előző generációé. Az 5G (szub-6GHz és mmWave4) Wi-Fi + Cellular modellek mostantól világszerte több 5G hálózatot támogatnak, így a felhasználók útközben is pillanatok alatt hozzáférhetnek fájljaikhoz, kommunikálhatnak kollégáikkal és biztonsági mentést készíthetnek adataikról.

Forrás: Apple

Az Üzenetek alkalmazás jelentős frissítései, a Mail és a Safari új eszközei, az új Időjárás alkalmazás, valamint a fényképekkel és videókkal való interakció több módja az Élő szöveg és a Vizuális keresés segítségével, az iPadOS 16 olyan erőteljes termelékenységi funkciókat is bevezet, amelyek emelik az iPad Pro használati élményét. A Stage Manager egy teljesen új módja a multitaskingnak az átfedő, átméretezhető ablakokkal mind az iPad kijelzőn, mind egy különálló külső kijelzőn, és akár nyolc élő alkalmazás is futtatható egyszerre a képernyőn.

Az új iPad Pro mától, október 18-tól rendelhető, a boltokban pedig október 26-tól, szerdától lesz elérhető.

Az új 11 hüvelykes és 12,9 hüvelykes iPad Pro ezüst és asztroszürke kivitelben lesz kapható 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB és 2 TB-os konfigurációkban.

A 11 hüvelykes iPad Pro ára 469 990 Ft-tól indul Wi-Fi-s kivitelben és 559 990 Ft-tól kezdődik a Wi-Fi + Cellular modellek árazása; a 12,9 hüvelykes iPad Pro ára 649 990 Ft-ról indul a Wi-Fi-s verzióban és 739 990 Ft-tól vesztegetik a Wi-Fi + Cellular modelleket.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó