IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új töltő kell az Apple Watchok gyorstöltéséhez

Az Apple Watch Series 7 egyik újdonsága a gyorstöltés támogatása, amely az Apple Watch Series 6-hoz képest 33%-kal gyorsabb töltési időt eredményez. 

Az Apple szerint azonban a gyorstöltéshez új USB-C kábelre van szükség, amely mostantól a dobozban van, de a MagSafe Duo tulajdonosok nem biztos, hogy ki tudják használni ezt a funkciót.

Az Apple szerint az új Apple Watch Series 7 az új USB-C gyorstöltő kábel használatával körülbelül 45 perc alatt képes 0-ról 80%-os töltöttségre váltani. A vállalat azt is kiemeli a weboldalán, hogy a 8 perces töltés 8 óra alvásfigyelést biztosít, ami nagy előrelépés, hiszen az Apple Watch akkumulátora továbbra sem bír ki egy teljes napnál többet.

Íme, mit ír az Apple a weboldalán:

Nem várat meg a töltéssel. Az Apple Watch Series 7-nek teljesen átalakítottuk a töltőrendszerét, hogy minden eddiginél gyorsabban menetkész lehess vele. A megújult töltési architektúra és az USB‑C kapcsolat jóvoltából körülbelül 45 perc alatt nulláról 80%-ra töltheted az órádat.

Szerencsére azok számára, akik Apple Watch Series 7 vásárlását tervezik, a dobozban megtalálható a gyorstöltéshez szükséges új USB-C kábel. A vállalat az Apple Watch SE dobozát is frissítette az új USB-C kábellel – bár az a modell nem támogatja a gyorstöltést. Az Apple Watch Series 3 megtartja a hagyományos USB-A kábelt.

A jövőbeni Apple Watch Series 7 tulajdonosoknak szem előtt kell tartaniuk, hogy a gyors töltés nem biztos, hogy működik a MagSafe Duóval. Az Apple weboldalán hangsúlyozzák, hogy az új Apple Watch Magnetic Fast Charger to USB-C kábelre van szükség a gyors töltéshez, míg a MagSafe Duo töltő kompatibilitásáról nincs szó.

Forrás: MacRumors

Azt is fontos megjegyezni, hogy az Apple hangsúlyozza, hogy a gyorsabb töltés csak akkor oldódik fel a Series 7-en, ha az új Apple Watch-hoz mellékelt gyorstöltő USB-C kábelt használjuk. Értesüléseink szerint a Series 7 esetén nem fog működni a gyorsabb töltési idő, ha az Apple MagSafe Duo töltőjével vagy más többszörös töltő dokkolóval töltik. Tényleges tesztelésre lesz szükség, amikor a Series 7 elérhetővé válik, hogy ez alátámasztást is nyerjen.

Egy másik kapcsolódó részlet, hogy az Apple már korábban, a Series 7 bejelentése előtt is kínált egy 0,3 méteres USB-C kábelt az Apple Watchhoz. A vállalat szerint azonban a gyorstöltést támogató kábel egy új, 1 méteres változat, így nem világos, hogy a korábbi USB-C kábel támogatja-e ezt a funkciót.

Az új, 1 méteres Apple Watch Magnetic Fast Charger to USB-C kábelt most külön árulja az Apple 29 dollárért. És ahogy az Apple Watch Series 6, úgy a jelenleg árult Apple Watch modellek egyike sem tartalmazza a hálózati adaptert.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó