IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Tim Cook a világ legbefolyásosabb emberei közt

A TIME közzétette a 100 legbefolyásosabb emberre vonatkozó éves listáját, és az Apple vezérigazgatója, Tim Cook is helyet kapott az idei rangsorban. 

Profilját a multimilliárdos és a Nike társalapítója, Phil Knight írta, aki szerint a jellem, az együttérzés és a bátorság jelzők az Apple vezérigazgatójára is igazak.

2005-ben, amikor először beszéltünk Tim Cookkal arról, hogy a Nike igazgatótanácsának tagja lesz, azt reméltük, hogy egy jó döntéshozóval bővül a csapat. Rövid időn belül bebizonyította, hogy kiváló ítélőképességű ember, aki képes taktikusan és stratégiailag gondolkodni egy olyan iparágban, amely messze különbözik a sajátjától. Emellett minden vezető legértékesebb tulajdonságával is rendelkezett, bármilyen területen: a bölcsességgel.

Cook profiljában Knight azt írja, hogy Timet barátként és rivális egyetemi futballrajongóként is ismeri, mivel Knight az alma materének, az Oregoni Egyetemnek, míg Cook az Auburnnek szurkol.

Knight kitér arra is, amikor Steve Jobs elhunyt, és arra, hogy a szinte lehetetlen átmenetet Cook elképesztő méltósággal kezelte, és a maga csendes módján jelentette be a világnak.

Nem én vagyok a második Steve Jobs. Én vagyok az első Tim Cook.

A profil végére Knight elismeri, hogy 10 éve Cook vezetése alatt az Apple részvényei 1000%-kal emelkedtek, így a világ legértékesebb vállalatává váltak.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó