IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Újabb részletek bukkantak fel a legújabb Apple Siliconos MacBook Próról

A legújabb környi pletyka több részletet kínál arról, hogy mit várhatunk az Apple közelgő Apple Silicon MacBook Pro verziójától.

Luke Miani YouTuber szerint az új MacBook Prókban először lesz SD-kártya foglalat nagysebességű UHS-II támogatással és megvilágított Touch ID gomb, de a RAM mennyisége csak 32 GB-ra korlátozódhat.

Miani a pletykákat egy új, ma a YouTube-on közzétett videóban és az Apple Track weboldalán található történetekben részletezte. Míg széles körben elterjedt pletykák szerint az új MacBook Prók 2015 óta először hozzák vissza az SD-kártyahelyet, Miani egy lépéssel tovább megy, és azt állítja, hogy az SD-kártyahely UHS-II támogatással fog rendelkezni.

Az UHS-II jelentős sebességnövekedést kínál, és akár 312 MB/s sebességet is elérhet, szemben a hagyományos SD-kártyahelyek 100 MB/s sebességével. A kialakítás visszafelé kompatibilis, így az UHS-I kártyák is használhatók. Számos vállalat már kiadott nagy teljesítményű UHS-II SD-kártyákat, köztük a SanDisk és mások.

Az UHS-II hozzáadása a MacBook Próhoz hatalmas előrelépés lesz a videószerkesztők és a fotósok számára, nekik tényleg szükségük van SD-kártyahelyekre! Már többször hallottuk, hogy az SD-kártya foglalat visszatér, de ez a további nagy sebességű képesség nagyszerű hír.

A videó azt is állítja, hogy az új MacBook Prókon először lesz megvilágított és háttérvilágítással ellátott Touch ID gomb. A részletek itt egy kicsit gyérre sikerültek, de a pletyka szerint a Touch ID gomb “több dedikált LED-del” kerül megvilágításra alulról.

Forrás: MacRumors

Végül Miani arról számol be, hogy az új MacBook Prók memóriája 32 GB RAM-ra korlátozódhat. Ez ellentmond a Bloomberg korábbi jelentésének, amely arról számolt be, hogy az új MacBook Prók akár 64 GB memóriával is konfigurálhatók lesznek, így az állítást némi szkepticizmussal kell kezelni. A jelenlegi M1-es Macek 16 GB RAM-ra korlátozódnak.

Miani előélete az Apple-pletykák terén vegyes. Tévesen állította, hogy az AirPods 3 májusban fog megjelenni, de részben igaza volt abban, hogy az Apple Music HiFi május 17/18-án fog megjelenni. Hogy ezek az új pletykák helytállóak-e, az még kiderül.

Borítókép: AppleTrack

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó