IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Valószínű, hogy idén nem bővül új taggal a Galaxy Note széria

A Samsung vezérigazgatója szerint teljesen felborult a kereslet és a kínálat egyensúlya a félvezetők piacán.

Korábban is felröppentek már pletykák arról, hogy 2021-ben nem dob piacra új Note modellt a Samsung, mert inkább az összecsukható telefon portfóliójukat szeretnék bővíteni. Most úgy néz ki, hogy idén tényleg csalódniuk kell majd a felsőkategóriás modell kedvelőinek, az ok azonban a fent említettnél sokkal életszagúbb.

A Bloomberg írása alapján Koh Dong-Jin, a koreai gyártó vezérigazgatója az éves, részvényeseknek tartott gyűlésen arról számolt be, hogy komoly hiány van a gyártáshoz elengedhetetlen félvezetőkből. A probléma nem újkeletű, elsőként az autógyártók sínylették meg a pandémia okozta hiányt, de más iparágak képviselői is jelezték már, hogy közeleg a vész.

Múlt héten a Qualcom számolt be arról, hogy alkatrészhiány miatt akadozik a Snapdragon chipek gyártása, ennek pedig leginkább a Samsung, mint kulcspartner issza majd meg a levét.

A Note széria az üzleti portfóliónk high-end modellje. Komoly terhet róna most ránk két zászlós hajó piacra dobása egy éven belül, így nem valószínű, hogy a második félévben érkezik majd új Note modell. A helyzet természetesen változhat, de jelenleg arra törekszünk, hogy jövőre elkészüljön.
Koh Dong-Jin

Nem valószínű, hogy a chipkínálat rohamosan nő majd a közeljövőben, így okos döntésnek tűnik az új Note bemutatásának csúsztatása. A sorozat legnagyobb rajongói úgyis türelmesen várnak majd, akinek pedig sürgősen új készülékre van szüksége, jó alternatíva lehet a Galaxy S21 Ultra, amely szintén támogatja az S-Pent.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a készlethiány más, 2021-re tervezett Samsung termék bemutatását is veszélyezteti-e. Annyi biztos, hogy a rendkívül népszerű A-széria új tagjai, az A52 és az A72 nemsokára debütálnak, így őket már aligha érinti a dolog. A második félévre új, összecsukahtó telefonok bemutatását is tervezte a gyártó, de a Fold and Flip modellek még nem örvendenek akkora népszerűségnek, hogy villámgyorsan elkapkodják őket és gond legyen az utánpótlással.

Forrás és borítókép: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó