IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre elérhető a macOS Monterey

Végre megérkezett a macOS Monterey, a cég asztali operációs rendszerének legújabb verzióját. 

A Monterey új módokat kínál a felhasználók számára, hogy az Apple-eszközökön keresztül még gördülékenyebben kapcsolódhassanak, még több munkát végezhessenek el. 

A FaceTime új funkciója, a SharePlay segítségével a felhasználók együtt oszthatnak meg élményeket, a Shared with You pedig megkönnyíti az Üzeneteken keresztül megosztott tartalmak felfedezését és élvezetét közvetlenül a Fotók, a Safari, Apple Podcasts, Apple News és Apple TV alkalmazásban. 

A Safari jelentős frissítése átdesignolt lapsávot és a Tab Groups segítségével hatékony lapszervezést kínál, amit aztán jól vissza is csináltak, a Parancsok megérkezik Macre is, a mindennapi feladatok automatizálására, a Focus pedig segít a felhasználóknak a feladatokra koncentrálni. 

Emellett az Universal Control és az AirPlay to Mac új Folytonossági funkciók, amelyek több lehetőséget kínálnak a könnyed munkavégzésre az Apple-eszközök között. 

Még többre képes

Forrás: Apple

A macOS Monterey új eszközeit úgy tervezték, hogy segítsék a felhasználókat abban, hogy több munkát végezzenek, koncentráltak maradjanak és együttműködjenek:

A Safari, amely már most is a világ leggyorsabb böngészője, újragondolja a böngészési élményt egy új lapkialakítással, amely lehetővé teszi, hogy görgetés közben többet lássunk az oldalból. Az új tabsáv a weblap színét veszi fel, és egyetlen kompakt dizájnban egyesíti a lapokat, az eszköztárat és a keresőmezőt. 

A lapcsoportok új módot kínálnak a lapok egyszerű mentésére és kezelésére – kiválóan alkalmasak a naponta látogatott lapok tárolásához. A Tab-csoportok szinkronizálódnak a Macen, iPhone-on és iPaden is, így bárhonnan folytathatjuk a böngészést, és könnyedén megoszthatjuk a lapokat a barátaikkal és családtagjaikkal.

Forrás: Apple

A Parancsok is érkeznek Macre, hogy segítsenek automatizálni a mindennapi feladatokat és elérni a maximális termelékenységet. Akárcsak az iPhone-on és az iPaden, a Parancsok a Macen is lehetővé teszik számunkra, hogy gyorsan elvégezzék a feladatokat a leggyakrabban használt alkalmazásokkal. Az előre elkészített, csak Macre tervezett műveletek gazdag galériájával állnak majd helyből rendelkezésre

A Jegyzetek új funkciói segítenek a szervezésben, az együttműködésben és a jegyzetek létrehozásában bárhonnan. A Quick Note egy új lehetőség arra, hogy a felhasználók bármilyen alkalmazásban vagy weboldalon rendszerszinten jegyzetelhessünk, így könnyen rögzíthetjük gondolataikat és ötleteiket, bárhol is jöjjön az ihlet. 

Forrás: Apple

A Fókusz segítségével könnyedén a pillanatban maradhatunk, mivel a funkció automatikusan kiszűri az aktuális tevékenységünkhöz nem kapcsolódó értesítéseket. Jelezhetjük státuszunkat, hogy mások tudassák, ha éppen fókuszban vagyunk és nem érünk rá. Ha beállítjuk az egyik eszközön a Fókuszt, az automatikusan érvényes a többi eszközön is.

Új módok az Apple-eszközökön keresztüli munkavégzéshez

Az Apple-eszközök közötti munkavégzés az új Folytonossági funkciókkal most jobb, mint valaha.

A Universal Control lehetővé teszi, hogy egyetlen egérrel és billentyűzettel dolgozzunk, és a Mac és az iPad között zökkenőmentesen, beállítás nélkül váltogathassunk. A felhasználók még a tartalmakat is ide-oda húzhatjuk az eszközök között.

Forrás: Apple

Az AirPlay to Mac segítségével pedig szinte bármit lejátszhatunk, prezentálhatunk és megoszthatunk – a legújabb filmektől és játékoktól kezdve a nyaralási fotókon át a mindent – az iPhone-unkról vagy iPadünkről egyenesen a Mac kijelzőjére. A Mac nagyobb hangszórói akár AirPlay hangszóróként is használható, így a zenét vagy podcastokat a Macen is lejátszhatjuk, vagy másodlagos hangszóróként használhatjik a gépet a többszobás hangosításhoz.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó