IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Végre fejlődhet az Üzenetek alkalmazás Macen is

Most már nincs egy hónap hátra a soron következő WWDC-ig, ahol az Apple bemutatja legújabb rendszereit. Hónapok óta csepegnek az információk az iOS 14 kódjából. Most éppen arról érkezett hír, hogy a vállalat felzárkóztatja az Üzenetek (Messages) alkalmazást Macen is.

Az Üzenetek alkalmazás 2011-ben kezdte felvenni a ma ismerhető formáját. Az iMessage-ben mára üzenetek mellett elérhetők különböző kiegészítők, küldhetők matricák, effektek és még saját App Store-ral is bővült az évek során. iOS-en. A Maces verzió valahogy viszont nem követte le ezeket a fejlesztéseket és az alkalmazás gépen elérhető verziójának legtöbb funkciója leginkább még mindig az üzenetek küldésére és fogadására koncentrálódik.

Forrás: Apple Support

Ez azonban megváltozhat, jöhet az Üzenetek alkalmazás Catalyst verziója. Lehetővé téve ezzel, hogy ugyanazokat a funkciókat élvezhessük gépen is, mint iPhone-on vagy iPaden.

A Catalyst technológia lehetővé teszi, hogy a fejlesztők portolják alkalmazásaikat iOS-ről macOS-re. Néhány natív alkalmazás esetében már meg is esett a váltás. A Hangjegyzetek, Podcast és Részvények alkalmazás Maces megfelelője mind le lett cserélve már az iOS-es verzió által. Az iTunes is ugyanennek az átalakulásnak esett áldozatul.

A Twitter Catalystes verziója Macen – Forrás: Apple Newsroom

Most kicsit felturbózhatják ezzel az Üzenetek alkalmazást, ami eddig mostohagyerekként nem nagy került fejlesztésre az elmúlt néhány évben. Pedig iOS-es és iPadOS-es társai rendszerint új funkciókkal bővülnek.

Én őszintén remélem, hogy legalább a mostan iOS-es szintre felzárkóztatják az alkalmazást. Számomra elsődleges kommunikációs platform. Bár mostanában sokszor úgy vagyok, ha jobb nem is, legalább rosszabb ne legyen…

Forrás: 9to5Mac 

Borítókép: Apple Support

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó