IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A koronavírus elleni védekezés jobban összehozta az Apple-t és Google-t, mint hinnénk

Sokszor ellenségként képzeljük el őket, azonban a két techóriás vállt vállnak vetve állt be a koronavírus elleni védekezésbe, közösen fejlesztve egy, a kontaktus követésre alkalmaz API-t, amit aztán a világ összes országának felajánlottak további használatra. A közös munkának nem csak az interfész lett a gyümölcse: úgy tűnik, a Google a későbbiekben is szívesen együttműködne az Apple-lel.

Legalábbis Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója így állítja. Sőt, szeretne lehetőséget találni arra, hogy a vállalatok a későbbiekben is együtt dolgozhassanak.

Forrás: Apple Newsroom

A téma egy Wired interjúban került elő, amikor a Google CEO-ja többek között az Apple-lel együtt fejlesztett értesítési rendszerről is beszélt. Amikor arról kérdezték Pichait, hogy ez az együttműködés áttörést hozott-e a két cég közt, azt mondta, rajta van, hogy újra lehetőséget találjon a kooperációra, és úgy érzi, kölcsönös az indíttatása az Apple-lel.

Ha nagyvállalatok együtt dolgoznak az emberiség és társadalom érdekében, az viszi előre a világot. Az ilyen együttműködés nem gyakori az ekkora vállalatok közt. És bár az elején úgy tűnt, a két óriás külön csónakban evez, mégis hamar egy irányban kezdtek húzni. Mert rájöttek, hogy fejlesztésüknek az egész világon elérhetőnek kell lenni.

Forrás: Cult of Mac

Onnantól kezdve az Apple és Google mérnöki csapatai egyre többször vették fel egymással a kapcsolatot. Sőt, egy ponton Pichai és Cook is személyesen értekezett, és közösen okézták le az elkészült API-t, ami április 10-én látott napvilágot.

Pichai azt is mondta a Wirednek, hogy időnként találkozik Cookkal és a Google számtalan területen együttműködik és még együtt is fog az Apple-lel.

Forrás: Wired 

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Tim Cook a világ legbefolyásosabb emberei közt

Anikó

Tim Cooknak már csak egy nagy dobása lehet

Anikó

Elon Musk még mindig vezeti a legjobban fizetett CEO-k listáját

Anikó