IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Vékonyabb kávával és Home gomb nélkül jöhet a következő iPad mini

Az Apple következő iPad mini készülékéről már jó ideje pletykálják, hogy jelentős átalakítást kap, Prosser pedig egy sor rendert készített a készülék állítólagos tervrajzai és képei alapján.

Az úgynevezett iPad mini 6 átdolgozásra kerül majd, hogy dizájnja jobban igazodjon az Apple többi szögletes szélű táblagépéhez. A FrontPageTech pénteken tett közzé rendereket arról, hogyan nézhet ki az Apple következő mini táblagépe.

A Jon Prosser és a FrontPageTech csapata által megszerzett kiszivárgott információk szerint az iPad mini már nem lesz Home gombbal ellátva. A teljes azonban alapvetően ugyanaz marad, mint az előző iPad mini 5 esetében. Prosser szerint mindössze 3 mm a különbség a kettő között.

Credit: FrontPageTech

Az iPad mini 5 továbbra is rendelkezik Touch ID érzékelővel, amely a bekapcsológombra kerül át. A készülék hangszórói is jelentősen javulnak, egy forrás szerint “őrülten szépen” szólnak. Az Apple a Lightning-csatlakozót egy USB-C port javára dobja el. Állítólag az iPad mini 6 ezüst, fekete és arany színben érkezik majd.

Prosser azt is felveti, hogy az Apple Pencil 3-ról szóló közelmúltbeli pletykák valójában egy kisebb, az iPad minihez szánt Apple Pencil modellre utalhatnak. Ez azonban úgy tűnik, hogy csak spekuláció.

Június elején a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple egy új iPad minin dolgozik, amely vékonyabb kijelzőkerettel és Home gomb nélküli kialakítással rendelkezik. Az említett jelentés szerint az iPad mini egy vékonyabb, oktatásra szánt iPad mellett már 2021-ben bemutatkozhat.

Credit: FrontPageTech

Emellett Ming-Chi Kuo is 2021-re prognosztizálta a Home gomb nélküli iPad mini megjelenését. Kuo előrejelzése szerint a kisebb táblagép 8,5 hüvelyk és 9 hüvelyk közötti képátlójú kijelzővel rendelkezik majd. Ezeket a specifikációkat már januárban is visszhangozták a beszállítói pletykák.

Forrás: FPT

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó