IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Levehető kijelzős, dupla kamerás okosórát villantana a Facebook

A Facebook az elmúlt hónapokban egy új okosórán dolgozott, és a The Verge új részleteket hozott nyilvánosságra az Apple Watchnak konkurenciát állító eszközről.

A Facebook okosórája levehető kijelzővel rendelkezik majd, két beépített kamerával, amelyekkel képeket és videókat lehet majd készíteni a Facebookon, az Instagramon és a WhatsAppon való megosztáshoz.

Az óra kijelzőjének elején lévő kamera videohívásokhoz lesz használható, míg a hátlapon lévő 1080p-s kamera fényképek készítésére használható, amikor az óra teste leválik a rozsdamentes acél órakeretről.

A Facebook azt tervezi, hogy más cégekkel együttműködve olyan kiegészítőket hoz létre, amelyeket az óra kameraközpontos részéhez lehet csatlakoztatni, például hátizsákokat. A Facebook azt reméli, hogy az emberek ugyanúgy fogják használni az órát, mint most az okostelefonokat, hogy megkerüljék az Apple és a Google ellenőrzését a mobil Facebook-felhasználók felett.

Az okosórával kapcsolatos korábbi pletykák szerint olyan mobilkapcsolattal rendelkezik majd, amely nem igényel okostelefont, és viselői képesek lesznek üzeneteket küldeni a Facebook olyan szolgáltatásaival, mint a Messenger és a WhatsApp. Várhatóan beépített egészségmegőrző funkciókkal, például pulzusmérővel is rendelkezik majd, és az Android egy egyedi verzióját futtatja majd.

Voltak olyan pletykák, hogy az Apple egy nap kamerát is adhat az Apple Watch-hoz, de ez eddig még nem történt meg. Tekintettel a Facebook rossz előéletére az adatgyűjtés és a magánélet védelme terén, az emberek habozhatnak egy Facebook által tervezett okosórát használni, különösen, ha az több kamerával és mikrofonnal van felszerelve.

A Facebook okosórájának jövőbeli változatai a Facebook által szintén készülő kiterjesztett valóság szemüvegek kulcsfontosságú beviteli eszközeként fognak szolgálni. A Facebook jövő nyáron szeretné piacra dobni új okosóráját, amelynek ára 400 dollár körül alakulhat.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

A metaverzum a jövő

Anikó

Az év legrosszabb vállalata: Facebook

Anikó

Többfrontossá válik az Apple és Meta közti háború

Anikó