IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Visszaköszön az iTunes médialejátszója

Még 2005-ben, amikor az Apple kiadta a Mac OS X Tigert, lehetővé tette a widgetek első megvalósítását Macen a Dashboard segítségével. Az egyik ilyen widget egy mára már megszűnt iTunes médialejátszó volt – de Mario Guzman programozó újraalkotta a widget pontos másolatát a modern Macek számára, ismét élvezheti a zenét retró OS X stílusban.

Ironikus módon az új Music Widget valójában nem is widget (legalábbis nem a tavalyi macOS Big Surben bevezetett widgetek jelenlegi értelmében véve), hanem egy önálló alkalmazás, amely az eredeti, 2005-ös iTunes widget kinézetét utánozza. Az alkalmazás teljesen működőképes, ugyanazokat a vezérlőelemeket kínálja, mint az eredeti. A Music Widget azonban csak az Apple Musickal működik – a Spotify (vagy más zenei alkalmazások) nem kompatibilisek a widgettel.

Guzman replikája a legtöbb grafikát és UI-elemet is közvetlenül a kódban rajzolja, ahelyett, hogy képeket használna, így Retina kijelzőn is tökéletes az élmény.

Nem ez az egyetlen retro stílusú zenelejátszó, amely mostanában felbukkant: Tanner Villarete szoftverfejlesztő a hónap elején készített egy stilisztikailag hasonló webes alkalmazást, amely egy iPod Classic felületet kínálja Spotify vagy Apple Music hallgatásához.

Jelenleg a Music Widget még bétaverzióban van, és ingyenesen letölthető Guzman weboldaláról.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó