IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Retro iPod életérzés Spotify-on és Apple Musicon

A multitouch kijelzők előtti korszakban az iPod kattintókereke volt a zenelejátszás vezérlésének non plus ultrája. Tanner Villarete frontend szoftverfejlesztő új projektje most megpróbálta a klasszikus vezérlést webes alkalmazásként emulálni, kiegészítve a Spotify és az Apple Music könyvtár támogatásával.

Fantasztikusan egyszerű, az egérrel vagy az ujjaddal az érintőképernyőn a klasszikus vezérlést használhatod. Be kell jelentkezned egy Apple Music vagy Spotify fiókkal, majd a virtuális kattintókerék segítségével egyszerűen kiválaszthatod és meghallgathatod kedvenc előadód dalait. Még az iPod klasszikus “Cover Flow” felületét is támogatja, így az albumok borítóit úgy lapozgathatod, mint egy zenegépet.

Nyilvánvaló, hogy a modern alkalmazások nem véletlenül nem használnak kattintókerekes felületet. Az érintésérzékeny kerék használata a telefon webböngészőjén keresztül rendben van, de asztali számítógépen az egérrel való húzogatás egy virtuális kör körül a legjobb esetben sem túl könnyű és hatékony. Ez akkor a legrosszabb, amikor a virtuális iPod beépített Brick Breaker játékklónját töltjük be. Mindennapi használatra nem a legjobb, de mint nosztalgikus utazás az emlékek útján, tökéletes. A projekt megtalálható a GitHubon, ha szeretnél körülnézni.

Az Apple 2014-ben végzett a klasszikus iPod dizájnjával. Már csak egy iPod márkájú készüléket árul, az iPod touchot, amely hardveresen gyakorlatilag egy elavult iPhone, mobilkapcsolat, biometrikus azonosítás és egyéb modern funkciók nélkül. Szívesen látnánk a klasszikus dizájn visszatérését, de az Apple vezérigazgatója, Tim Cook szerint a vállalat egyszerűen már nem tudta beszerezni az alkatrészeket.

Reméljük, hogy az Apple nem öli meg a projektet, ahogyan a Rewoundot, a zenelejátszó alkalmazást, amely szintén megpróbálta visszahozni az iPod klasszikus vezérlési sémáját.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó